Annons
Innehåll från Tieto EvryAnnons

Lyckad digitalisering kräver inkludering

Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition på TietoEVRY.
Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition på TietoEVRY.

Som Nordens ledande IT- och konsultbolag skapar TietoEVRY digitala fördelar för både företag och samhället. I en mansdominerad bransch värderar de jämställdhetsarbetet extra högt – inte minst för att kunna fortsätta utveckla de bästa lösningarna för sina kunder.

I ett snabbt föränderligt samhälle behöver lösningarna till dagens utmaningar ofta vara digitala. En jämställd techbransch är viktigt för att få fram lösningar som passar både män och kvinnor, det menar Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition på TietoEVRY.

– Hade techbranschen endast bestått av män skulle alla lösningar vara formade utifrån ett manligt perspektiv. Därför måste vi få in fler kvinnor som kan vara med och påverka. Vi vill att de som löser samhällets digitala utmaningar ska spegla det mångfaldssamhälle vi lever i, säger hon.

Få kvinnor söker sig till branschen

TietoEVRY har länge arbetat för att öka andelen kvinnor i företaget och har satt ambitiösa jämställdhetsmål. I sin rekrytering har de byggt in ”gamification” för en mer attraktiv, representativ och fördomsfri process. De ser också till att utforma platsannonserna på ett sätt som inte är könsstereotypiskt och erbjuder en flexibel arbetsplats för balans mellan arbete och fritid – men det är inte allt.

– Vi har tydliga värderingar och utvecklingsprogram. Därtill utbildar vi chefer i att undvika omedveten partiskhet. Andra metoder är mätning av könsfördelning i ledarpositioner, lönekartläggningar och att säkerställa att båda könen alltid är representerade vid rekryteringar, berättar Anna Gulliksen.

Att få kvinnor söker sig till branschen är problematiskt då Sverige har ett generellt arbetskraftsunderskott inom IT och tech, vilket drabbar privata näringslivets och offentlig sektors möjligheter till digital strukturomvandling.

– För att kunna lösa många av samhällets stora utmaningar behöver hela vår bransch bli bättre på att möjliggöra och inspirera fler kvinnor att påbörja sin karriär inom IT och tech. Om digitaliseringen ska vara lyckad måste den vara inkluderande, avslutar Anna Gulliksen.

Om TietoEVRY:

TietoEVRY är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med omkring 24 000 experter globalt som tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer i mer än 90 länder.

Läs mer om TietoEVRY här. 

Mer från Tieto Evry

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tieto Evry och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera