Innehåll från Tele2Annons

Ett bättre digitalt moln med Tele2: ”En del av vår kärnprodukt”

Elias Hedbäck, product manager på Tele2.
Elias Hedbäck, product manager på Tele2.

Det digitala begreppet molnet kan för många kännas smått obegripligt. Enligt vissa handlar det om en förenklad produktionsplats, för andra är det snarare ett modeord. Hos Tele2 är molnet en förlängning av infrastrukturen, och en möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt hjälpa kunderna att öka sin effektivitet.

Tele2 TEL2 B +2,98% Dagens utveckling har sedan länge gjort det möjligt för sina kunder att bevara filer och verktyg i ett virtuellt moln. Denna lösning är mycket säker och dessutom viktig för att inte begränsa bolagens tillväxt. Det menar Elias Hedbäck, Product Manager inom Datacenter and Hybrid Cloud på Tele2.

– Vi ser att allt fler företag söker en komplett partner där infrastruktur är en del i kärnverksamheten. Vår infrastruktur täcker servrar, säkerhet, övervakning över internettrafiken och nätverket ut till kundens kontor. Att välja en leverantör som äger hela infrastrukturen ger trygghet och flexibilitet för kunden. Självklart vill vi också utmana marknaden genom att erbjuda kostnadseffektiva och pålitliga lösningar, säger Elias Hedbäck. 

Många fördelar 

Det finns flera vinster med att arbeta med Tele2, menar Elias Hedbäck. Oavsett hur många olika leverantörer av moln man väljer att ha i sin strategi, måste dessa knytas ihop. Dels så måste du ha en förbindelse som Tele2 erbjuder men också säker trafik mellan alla platser.  

– Vi är flexibla i vårt arbetssätt eftersom vi ser vår huvudleverans från ett annat perspektiv än många av våra kollegor i branschen. Första lagret är kommunikation och sedan adderar vi ytterligare lager av tjänster som övervakning, säkerhetskopiering av data och förvaltning. Det görs till den nivå som våra kunder önskar och oavsett om produktionen sker i vårt moln eller hos de stora publika spelarna. Från oss får kunden en samlad rapport på leveransens samtliga delar, säger Elias Hedbäck. 

Stöttar med expertis 

Marknaden för effektiv outsourcing har utvecklats otroligt de senaste åren men närheten mellan kund och leverantör är fortfarande lika viktig, enligt Elias Hedbäck.   

– Stora som små företag har slimmade IT-organisationer med hög expertis kring sin verksamhets direkta behov. Där kan vi bidra med vår kunskap kring infrastruktur, och knyta ihop företagets leveranser i spridda moln, så kallade multi cloud-leveranser. Den starkaste trenden vi ser nu är hybrida moln, där man knyter ihop lokala privata moln och publika moln från de stora jättarna, avslutar Elias Hedbäck. 

Läs mer om Tele2 här

Elias tips att tänka på: 

Har du regulatoriska krav som placering av data i Sverige? 

Har du en plan för att flytta din produktion mellan moln (exitplan)? 

Har du en säkerhetskopia av din data utanför din molntjänst? 

Har du en övervakning på vem som har access till din data? 

Mer från Tele2

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tele2 och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?