ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Target Aid

Så går vi vidare efter #metoo

Me too-rörelsen har gjort att hela samhället har fått upp ögonen för hur vanligt sexuella trakasserier är.
Frågan på allas läppar nu är hur vi går vidare och ser till att det inte upprepar sig i kommande generationer.

 

Så enkelt kan du stötta utbildningen för svenska skolbarn 

 Non-Violence Project jobbar med ickevåld sedan 1993. Men en stor del av deras verksamhet går också ut på utbildning i självkänsla och konflikthantering för barn och skolungdomar.
På individnivå handlar trakasserier och våld om brist på självkänsla och självkännedom. På strukturell nivå motarbetas trakasserier med konflikthantering.
Organisationens utbildning ”Schools for peace” vänder sig till svenska skolbarn i åldrarna 10-19 år och löper under ett år eller ett halvår.
Med utbildningen vill de säkra att kommande generationer har bättre självkänsla, bättre förmåga att hantera konflikter och större förståelse för andra människor, och mot bakgrund av #metoo är insikterna viktigare än någonsin.

– Från vår sida har vi alltid sett behov av det, det har alltid varit viktigt. Men det är klart att det är mer viktigt nu. Det handlar om självkänsla och det handlar om att förebygga för framtiden. Det kommer att fortsätta att komma historier, och vi måste börja i tid. Visst kan man bli medveten och reflektera över det som många nu gör, men ska vi förändra så handlar det om att börja i tid och att jobba förebyggande, säger Zena Fialdini, Sverigechef.

Många skolor är intresserade i utbildningen och resultaten av den är långsiktiga.

– Vi ser att det blir bättre sammanhållning i klasserna, mer respekt och tillit till varandra och mindre konflikter. Men också högre betygssnitt och en lugnare miljö i klassrummen.

Utbildningen för skolbarn finns som ett projekt på Target Aid som är en samlingsplats för välgörenhetsorganisationer där man själv väljer ut ett projekt att skänka till. 50 kronor räcker till att utbilda en elev, 25 000 kronor för en hel skola.

– Vi kollade olika plattformar men tyckte att Target Aid var lagom stora, trovärdiga och vi fick ett väldigt bra bemötande av dem. Det fanns många andra intressanta projekt hos dem också som passar oss bra, säger Zena Fialdani om varför de är med.

 Scouterna är en annan organisation som genom sin verksamhet jobbar med barn och ungdomars självkänsla. De har jobbat förebyggande mot kränkningar och övergrepp i tio år genom den obligatoriska utbildningen ”Trygga möten” och har även ett internationellt program som heter ”Free being me” som jobbar med att stärka barns kroppsliga självkänsla och riktar sig till åldrarna 7-14 år.

– Vi tror att en bra kroppslig självkänsla är en viktig grund för att bygga en god självkänsla och ett gott självförtroende. Där jobbar vi jättemycket med att alla är lika mycket värda, att det är okej att vara precis som man själv är, säger Sara Zachrisson, projektledare för kommunikation och insamling.

– Alla måste ta sitt ansvar och jobba med frågan varje dag. Det är ett ständigt aktuellt ämne som inte får förekomma mer i samhället. Det är vårt ansvar att göra något åt det.

Scouterna jobbar också mycket med att ta emot nyanlända i sin verksamhet. Via en stödfond kan både nyanlända och svenska medborgare som inte har ekonomiska förutsättningar att bekosta en fritidsverksamhet söka bidrag till medlemsavgift, kläder och utrustning.

– Alla är välkomna hos oss, och har man inte de ekonomiska förutsättningarna kan man söka stöd för att vara med.

 Inom kort kommer även scouterna att finnas med på Target Aid, där bidragen går till just stödfonden. Att gå med i Target Aid var inget svårt beslut för Scouterna.

– Target Aid är något som gynnar de viktiga organisationer som behövs i vårt samhället och där är vi gärna en del. Vi tror att det räcker åt alla och Target Aid är en sådan fin plattform där man själv kan välja vad man vill engagera sig i. Den möjligheten tror jag väldigt mycket på i givandet i dag. Man är kanske inte lojal mot en organisation utan sprider sitt givande och Target Aid möjliggör för varje människa att bidra med någonting och jag tror att fler och fler känner att de vill bidra med något, avslutar Sara Zachrisson.

 Target Aid – en samlingsplats för välgörenhetsorganisationer 

 TARGET AID - en ny plattform för välgörenhet 

  • Ge till just det du brinner för
  • Välj bland fantastiska projekt från olika organisationer
  • Få mail när din gåva används

 SÅ HÄR KOMMER DU IGÅNG:

  • skapa ett konto på Target Aid
  • välj projekt som intresserar dig 
  • skänk enkelt via kort, swish eller internetbank

 www.targetaid.com

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Target Aid och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer