Annons
Innehåll från System VerificationAnnons

De förbättrar människors digitala liv genom quality assurance

Gränslandet mellan teknik och vardag suddas ut både i vårt privatliv och samhälle. Med frasen Improving Digital Life som ledstjärna ska System Verification förbättra människors och företags digitala liv genom effektiv quality assurance.

Idag blir vissa traditionella verksamheter helt ersatta av mjukvarubolag, medan andra förstår att värdet de levererar till stor del är ett resultat av mjukvara. I den verkligheten är det centralt att företagens ledning förstår vad mjukvara är och hur den utvecklas. De som gör det kommer bli långt mer effektiva och framgångsrika än de som inte gör det.

– Världen och marknaden förändras hela tiden, med ny typ av konkurrens och förväntningar från kunden. Ett system som löste gårdagens problem kommer inte hantera nutida eller framtida behov på ett framgångsrikt sätt. Därför är det viktigt att förstå att mjukvara aldrig blir ”färdig”, det är en iterativ process som aldrig tar slut, säger Erik Björhäll, Group CEO på System Verification.

Visualisering en kritisk framgångsfaktor 

För att skapa denna förståelse är visualisering en kritisk framgångsfaktor. Det är centralt att hitta en gemensam sanning så att ledning och styrelse kan prata samma språk som utvecklarna, om än med en annan vokabulär. System Verification hjälper till med just detta, att som oberoende part övervaka hur ett företags mjukvara mår och med hjälp av digitala verktyg visualisera detta på ett på ett sätt som är begripligt för alla.

– Om mjukvara är en så central del av ett företags framgång, borde då inte kvalitén på just dess mjukvara och organisationens kunskapsnivå inom densamma vara ytterst relevant ur ett värderingsperspektiv? Oavsett bransch och i tillägg till traditionella nyckeltal, fortsätter Erik Björhäll.

Man kan inte testa sig till bättre kvalitet, utan den måste byggas in i varje steg av utvecklingsprocessen. Vad är då tillräckligt hög kvalitet och hur mäter man det?

– Kundvärdet och kundupplevelsen ska vara främsta måttstocken på kvalitet och processen måste optimeras för att uppnå just detta. Det är inte bara en teknikfråga, utan lika mycket en organisationsfråga. Det är här vi kommer in i bilden. Vi hjälper våra kunder i deras digitala transformation, hela vägen, säger Erik Björhäll.

Analys och monitorering av kod

Samarbetet mellan System Verification och Space, det nya digitala kulturhuset i Stockholm, är ett bra exempel på detta. Space fokuserar på digital underhållning och upplevde en utmaning i att välja rätt systemstöd till sitt nya gamingcenter i Stockholm. Önskan var att hitta ett systemstöd för att kunna registrera kunder, möjliggöra att kunderna kan spela de spel som de vill ha och erbjuda de bekvämligheter som Space anser ska finnas på ett modernt gamingcenter. För Space valde System Verification att analysera och monitorera kodbasen för att optimera processerna, kvalitetssäkra arbetet vidare och för att veta hur arbetet skulle prioriteras.

– Vår resa började genom att vi saknade det system som skulle passa oss. Därför beslutade vi att bygga ett eget skräddarsytt system och jag kände tidigt ett behov av att testa systemet under utvecklingen. I upphandlingsprocessen utvärderade vi olika bolag och när jag kom i kontakt med System Verification blev samarbetet inom QA en självklar och konsultativ process. De har hjälpt oss att hitta det vi faktiskt behövde och inte det vi trodde att vi ville ha, säger Peter Ahnegård, Space Portal Manager på Space.

Om System Verification

Funnits sedan 2002

Närmre 300 anställda

10 kontor i totalt 4 länder

Nischat Quality Assurance-bolag (QA), kvalitetssäkring inom mjukvara, som arbetar med konsultverksamhet, QA as a service och monitorering av kodbaser.

www.systemverification.com

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med System Verification och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera