Annons
Innehåll från System Edström BilinredningarAnnons

Bilinredning som är både säker och klimatsmart

System Edström skapar mobila arbetsplatser som är trygga och säkra för hantverkare. Bland användarna finns alla som har transportbilen som arbetsplats, allt från enmansföretag till företag med stor och varierad bilflotta. För att göra den kommersiella fordonssektorn mer grön satsar System Edström på att tillverka bilinredning med miljö och klimatpåverkan i fokus. 

Utmaningar när man ska utrusta sin transportbil handlar om allt från hur man ska inreda så att det som man behöver ha med sig på en typisk arbetsdag får plats till att verktyg och inredning sitter fast på ett säkert sätt i bilen. Men en aspekt som idag är minst lika viktig som säkerhet är hållbarhet. En bil som är smart utrustad med väl avvägda materialval väger mindre och förbrukar mindre drivmedel. Dessa två aspekter, klimatpåverkan och användarsäkerhet, är bilinredarna på System Edström experter på. 

– Alla dessa utmaningar kontaktar man gärna oss för att få hjälp med. Vi är som spindeln i nätet då det är många aktörer som är med i processen att få ihop en, för slutkunden, rätt anpassad transportbil. Det är vanligt att man redan vid bilköpet vet till exempel vilka verktyg som kommer transporteras under arbetsdagen och slutkunden vill att utrustning som håller bilen säker och organiserade finns på plats från dag ett. Därför är vi inblandade i hela kedjan, från att se till slutkundens inledande behov tillsammans med biltillverkarna och bilhandlarna till leverans av en färdigutrustad bil, säger Anna Ramebäck Marmeys, Head of Sales.

Kunskap som bidar till en mer hållbar sektor

För att driva branschens fokus mot att tillverka bilinredning mer miljövänligt krävs både ambition och eftertanke. System Edström är marknadsledande i Norden och har tagit fram Den Gröna Rapporten som berättar hur bolaget sedan 2017 genomgått ett förändringsarbete. Bland annat kan man under åren se hur produkternas vikt har minskat med 65 ton per år vilket kraftigt minskar koldioxidutsläppen.  

– När vi inledde ett övergripande förbättrings- och förändringsarbete gällande våra produkter såg vi möjligheten att även inkludera hur vi kan reducera vårt klimatavtryck. Med Den Gröna Rapporten visar vi hur vi har kunnat göra stora förändringar för en ökad hållbarhet. För oss började hållbarhetsresan med ett färgbyte till grönt, som många förknippar med miljö. Alla små saker som vi gör har bidragit till en mer hållbar sektor och med rapporten vill vi visa och inspirera andra i branschen så att slutanvändaren får en bra produkt som har ett litet klimatavtryck, säger Anna Ramebäck Marmeys.

Bilinredning som tillverkas miljömedvetet

Ett ytterligare led i att tillverka bilinredningen mer miljövänligt är att välja klimatsmarta material och placera produktion och lager i Sverige. System Edström har exempelvis valt att arbeta med svenskt stål och försöker att frångå plast så mycket som möjligt i exempelvis emballage.

– Ska vi använda till exempel aluminium, som har ett högra koldioxidutsläpp än svenskt stål, ska det vara för att vi ser en tydlig fördel med just aluminium. Vi är inte restriktiva med vilket material vi använder, utan är restriktiva med att välja det material som gör bäst nytta ur både användarsynpunkt och klimatpåverkan, säger Anna Ramebäck Marmeys. 

Om System Edström
System Edström tillverkar och säljer flexibel bilinredning till transportbilar. Marknadsledande i Sverige och finns representerade flertalet länder i Europa. Våra produkter säljs och monteras i huvudsak genom en av våra 150 påbyggare runt om i Europa eller via närmaste transportsbilhandlare.

www.systemedstrom.com

Se filmen om Team Edström 

info@edstrom.se
010-102 95 00

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med System Edström Bilinredningar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera