Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från Svenska TrävarugruppenAnnons

Gruppen som grundades i framtidens material – Trä

Med hjärtat i trä och trävaror är Svenska Trävarugruppens vision att vara en modern one-stop-shop för primärt träbaserade varor och tjänster men även produkter i närliggande segment. Idag satsar koncernen på tillväxt genom förvärv för att bredda utbudet ytterligare och fortsätta leverera träråvara som en cirkulär och hållbar framtidsprodukt.

För två år sedan bildade Peter Gyllenhammar Svenska Trävarugruppen (STVG) med mål att bygga en koncern inom trävarubranschen där man ser tydliga synergier mellan de tillhörande bolagen. Samtidigt är det oerhört viktigt att ta tillvara den kompetens som finns hos förvärvade bolag. Idag kan vi tack vare en välorganiserad inköpsgrupp och en marknadsorienterad säljorganisation vara effektiva från kundönskemål till leverans.

– Vi bygger våra förvärv på att vara måna om att bolagen vi köper finns kvar. Vi utvecklar och driver dem vidare och erbjuder personalen att på ett eller annat sätt fortsätta att verka inom bolaget. Att bevara och utveckla kunskapen och kompetensen som bolaget har är viktigt för oss, säger Ulric Wilhelmsson, Koncernchef.

Stora lager och hållbara logistiklösningar 

Under pandemin blev det tydligt att en fördel med koncernen var dess stora lagerkapacitet och starka inköpsorganisation. Lagren och materialtillgången innebar goda förutsättningar för att koncernens företag inte behövde stanna av. 

– Vi har kunnat bygga ett bra lager med en otrolig bredd där de flesta andra i branschen har specifika sortiment med höga volymer. Vår bredd och att vi dessutom är duktiga på logistik med miljösmarta turbilar betyder att våra kunder inom bygghandel och träbearbetande industri slipper ha stora lager och logistiklösningar själva, säger Maria Wennberg, Verksamhetsansvarig Stockholm. 

Vad innebär det att vara en del av STVG? 

Med en stark ägare i ryggen kan STVG vara väldigt kreativa och lösningsorienterade. Dessutom har den finansiella tryggheten skapat bra villkor för både leverantörer och kunder. Som företag i koncernen får man tillgång till en väldigt effektiv och responsiv koncernorganisation med snabba beslutsvägar och stora tillväxtmöjligheter. 

– Vi jobbar proaktivt med både försäljning och inköp och har de finansiella musklerna att kunna ställa om eller satsa där marknaden visar på tillväxtmöjlighet. Vi letar ständigt efter företag att ta in i gruppen som kanske själva har svårt med lönsamheten eller som ser att vi skulle kunna hjälpa dem att få ut deras produkter på marknaden i ett bredare perspektiv, Jonny Andersson, Försäljningschef.

Om STVG
Svenska Trävarugruppen bildades 2019 och ägs av Peter Gyllenhammar till 100%.
Koncernen omsätter ca 650Mkr och har 130 anställda.
Geografiskt finns vi i Stockholm, Göteborg, Arlöv, Hjortsberga, Vittsjö, Vaggeryd och Rönås och täcker därmed hela södra Sverige med ett välutvecklat turbilssystem.

www.stvg.se

Mer från Svenska Trävarugruppen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svenska Trävarugruppen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera