ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Svenska Aerogel

Svensk materialtillverkare fortsätter trots coronakrisen

  • Quartzene är nästa generations aerogel.

Svenska Aerogel är på väg att bli ett marknadsdrivet tillverkningsbolag och den första innovativa produktionslinjen är redo för större volymer. Offensiva marknadsaktiviteter stod på agendan när Coronaviruset slog till. Svenska Aerogel anpassar sig och tar sitt ansvar.

– När läget på marknaden är stabilt igen efter effekterna av coronaviruset kommer vi att återuppta marknadsaktiviteterna som vi planerat för. De investeringar och förberedelser vi gjort kommer inte att vara förgäves, säger Tor Einar Norbakk, vd på Svenska Aerogel och utvecklar: 

– I dagsläget fortsätter utvecklingsarbetet med Quartzene® i olika applikationer. Ett arbete som glädjande nog inte avstannat hos de flesta av våra kunder. Vi levererar och ger stöd till dem för att de ska lyckas med att ta nya produkter med Quartzene till marknaden. I stort sett fortsätter verksamheten i Gävle som vanligt med försäljning, produktutveckling och optimering av utrustning i den nya fabriken. Vi nyttjar tekniska lösningar och uppmuntrar kreativitet för att fortsätta driva projekt och lösningar framåt.

Skräddarsys till applikationer

Svenska Aerogel tillverkar Quartzene, ett nanoporöst, kiselbaserat material med extremt låg densitet som skräddarsys in i olika applikationer för att bland annat energi- och materialeffektivisera.

– Vi bidrar till en bättre värld i hela värdekedjan och vi ser möjligheterna. Vi jobbar för FN:s hållbarhetsmål internt och i kundernas applikationer, säger Tor Einar Norbakk. 

EXTERN LÄNK: Läs mer: Så bidrar Quartzene till hållbar produktion.

Quartzene är kiselbaserat och har termiskt isolerande egenskaper för användning i bland annat färg-och ytskiktsprodukter. Quartzene används även i filterlösningar för att rena vatten eller ta bort skadliga partiklar i luft.

– Jag brukar säga att vi är på väg in i kiselåldern. Med Quartzene skapar vi morgondagens material och kan ersätta oönskade kemikalier och plaster. Kisel är det vanligaste fasta materialet på jorden. Tillgången är nästintill obegränsad. Industrier vill utveckla material som väger mindre, klarar högre temperaturer, isolerar och sparar energi- och materialförbrukning. Där bidrar vi med lösningar, säger Tor Einar Norbakk. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Svenska Aerogel här.

Svenska Aerogels nya produktionslinje är nu i drift. En unik moduldesign som bygger på att produktionslinjer kan sättas upp hos kund, oavsett var i världen de befinner sig. Det effektiviserar processen för vidareutveckling av kundernas produkter och minimerar transporter. I samband med detta bjuder bolaget in till nyemission. 

– Världen kommer att fortsätta fokusera på en hållbar utveckling där nya eller förbättrade material har betydelse. Corona kommer att bekämpas och vi kommer att vara beredda när situationen stabiliserat sig, säger Tor Einar Norbakk och avslutar:

– Vi har ett unikt modulkoncept och Quartzene är en del av en hållbar framtid, på många sätt. Vi behöver bara kisel, vatten och energi för att skapa mervärde och öka våra kunders effektivitet.

Fakta:
Svenska Aerogel utvecklar och kommersialiserar Quartzene, nästa generations aerogel. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svenska Aerogel och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer