1515
Annons
Innehåll från Svensk BakgrundsanalysAnnons

Företag alltmer hotade av brottslighet – från den egna personalen

Företag satsar alltmer pengar på cybersäkerhet och skydd mot yttre hot. Samtidigt underskattas riskerna för en växande brottskategori – brott som begås av de egna medarbetarna. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet.

– Många företag vidtar inte förebyggande åtgärder. Men tack vare ny digital teknik har det blivit enkelt att göra kvalificerade bakgrundskontroller när personal ska anställas, säger Fredrik Kärrholm, tidigare polis och grundare av Svensk Bakgrundsanalys.

Så kan du göra en snabb och säker bakgrundkontroll inför en rekrytering eller befordran, läs mer här. 

Ny statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att över 6 000 personer under 2021 misstänktes för brott som typiskt sett begås mot arbetsgivare. Det är en brottskategori som ökar.

– Företag är brottsutsatta och mörkertalet är stort. Det är en typ av brottslighet som sällan leder till tidningsrubriker, aldrig blåljusutryckningar och oftast lägger drabbade bolag locket på, säger kriminologen Fredrik Kärrholm som har en lång bakgrund som polis.

Från förskingring till trakasserier

Företag lever med hot utifrån, inte minst från cyberkriminella och den växande organiserade brottsligheten i Sverige. Men brott begås också av den egna personalen – en brottslighet vi sällan pratar om. Ofta handlar det om ekonomiska brott som förskingring, stöld eller mutbrott, förklarar Fredrik Kärrholm.

– Brott som begås inifrån av personalen kan vara mycket allvarliga, då en anställd ofta har djupa kunskaper om företaget. Sedan finns en annan typ av inre brottslighet där personalen begår brott som drabbar andra medarbetare – eller företagets kunder. Det kan vara stölder, hot, sexuella trakasserier, misshandel. I offentlig verksamhet kan det vara skolbarn eller vårdtagare som drabbas.

När företag utsätts för organiserad brottslighet är det också personalen som är den sårbara länken, betonar Fredrik Kärrholm:

– Ofta försöker de kriminella komma åt bolaget via medarbetarna – de kan använda infiltration där de knyter till sig en insider. Utpressning är ett annat sätt. 

– Sverige har på bara några decennier förvandlats från ett högtillitssamhälle med en marginell organiserad brottslighet till ett av Europas mest utsatta länder. Här har svenska företag inte hängt med, de behöver bli medvetna om den nya hotbilden, menar Fredrik Kärrholm.

Företag felbedömer risk

Under sina år som polis har Fredrik Kärrholm sett hur företag investerar alltmer i fysisk säkerhet – som lås, larm och väktare – och cybersäkerhet.

– Miljardbelopp satsas på dessa bevakningstjänster, men blott en bråkdel på personalsäkerhet och bakgrundskontroller. Det bygger på en felaktig uppfattning om risk.

Till exempel anmäldes förra året 2 186 inbrott på kontor i Sverige – att jämföras med 13 911 fall av förskingring och andra trolöshetsbrott, visar statistik från Brå.

– För det senare är alltså sannolikheten större och konsekvenserna ofta mer svårhanterliga, tidskrävande och kostsamma. Ändå investeras betydligt mindre i personalsäkerhet jämfört med inbrottsskydd.

Så rekryterar du säkert

Hur kan då ett företag eller en organisation förebygga att de anställda begår brott?

– Alla vill ha personal de kan lita på – oavsett om du ska rekrytera en vd eller anställa en kassör i en livsmedelsbutik. Det mest effektiva sättet är att göra en kvalificerad bakgrundskontroll.

Fredrik Kärrholm är tidigare polis och grundare av Svensk Bakgrundsanalys.
Fredrik Kärrholm är tidigare polis och grundare av Svensk Bakgrundsanalys.

Bakgrundskontroller har tidigare varit tidskrävande och relativt dyra. Men det behöver de inte vara idag. Fredrik Kärrholm har grundat Svensk Bakgrundsanalys som med hjälp av digitala lösningar gör bakgrundsanalyser på ett helt nytt sätt.

– En stor mängd data analyseras med en avancerad algoritm, byggd på vår kunskap från polisen. Du får resultatet omedelbart. När analysen visar en risk hjälper vi till med professionellt stöd och rådgivning. Finns ingen risk får arbetsgivaren inte någon detaljinformation, så metoden värnar den enskildes integritet.

Hur skiljer sig er tjänst från andras?

– Andra erbjuder samma rådata, men vi tillhandahåller den sekundsnabbt och förädlad med vår analys.

En undersökning från Stockholms Handelskammare visar att 7 av 10 svenska företag gör någon form av kontroll vid rekryteringar.

– De flesta gör en sökning på nätet och tar referenser. Vissa arbetsgivare begär även utdrag från belastningsregistret eller gör en kreditupplysning. Men då kontrollerar du bara en mindre del av all tillgänglig information som bör kontrolleras.

Kontroller kan minska diskriminering

En pålitlig bakgrundskontroll omfattar flera olika typer av information, enligt Fredrik Kärrholm, inte bara ekonomi eller brottmålsdomar.

– Många som begår brott i arbetet är ostraffade sedan tidigare. Du behöver också analysera informationen, inte bara sammanställa den. Och analysen bör identifiera avvikelser, inte bara formella fel. Slutligen ska resultatet kunna fungera som ett tydligt beslutsstöd för arbetsgivaren.

Fredrik får ibland frågan: ”Men ska man inte ge folk en andra chans?”

– I vissa fall ja, i andra fall nej. Men om du som arbetsgivare vill ge människor en andra chans förutsätter det vetskap om vad som hänt tidigare. Den insikten kan du få om du gör en bakgrundsanalys.

Fredrik menar också att bakgrundskontroller kan minska risken för diskriminering:

– Utan faktaunderlag tvingas vi gå på magkänsla. Då är risken större att vi styrs av våra fördomar i stället för av fakta.

Så gör du en snabb och säker bakgrundskontroll. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svensk Bakgrundsanalys och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera