Annons
Innehåll från StoregateAnnons

Nu kan svenska företag dela filer säkert med Mobilt BankID

Torbjörn Lindkvist, säljchef på Storegate.
Torbjörn Lindkvist, säljchef på Storegate.

Efter den senaste tidens debatt om hur svenska företag och myndigheter använder molntjänster så har kravet på hur man delar känslig information höjts.
Storegate har följt med i utvecklingen – och nu erbjuder de möjligheten att dela filer och mappar med hjälp av Mobilt BankID. 

Läs mer om Storegates moln

Mobilt BankID är det i särklass största e-legitimationssystemet i Sverige och förvaltas av företaget Finansiell ID-Teknik BID AB som ägs av flera svenska banker. Idag använder flera miljoner svenskar tjänsten för att identifiera sig – och skriva under dokument hos företag, banker och myndigheter.

– Idag finns det en stor efterfrågan på tjänster för att lagra och dela filer säkert i molnet. Med Storegate kan man nu enkelt komplettera sina befintliga molntjänster för att få en säker hantering av sin affärs- eller myndighetsdata, säger Torbjörn Lindkvist, säljchef på Storegate som är en svensk molntjänst för säker lagring.

Allt lagras i Sverige
Och nu blir det ännu säkrare för företag och myndigheter att dela information via webben. Torbjörn Lindkvist berättar att de har implementerat en lösning som bygger på Mobilt BankID för säker utdelning av filer och mappar.

Vi utvecklar våra tjänster på vår egen plattform vilket innebär att vi kan ta fram tjänster anpassade för den svenska marknadens behov. Dessutom lagras alla filer i våra egna servrar som finns i datahallar placerade i Sverige, säger han.

Perfekt för känsligt material
Storegate riktar sig till både små och stora företag som vill dela filer och projekt med svensk lagring och svensk support. De är även en del av paketlösningen Telia Trygg IT som innehåller de viktigaste IT-tjänsterna, bland annat Office365, antivirusskydd samt backup och säker fildelning. 

– Den nya funktionen erbjuder inte enbart delning av filer och mappar med Mobilt BankID. Det går även utmärkt att dela Office-dokument som kan redigeras direkt i webbläsaren. Perfekt om man vill samarbeta i ett känsligt protokoll, säger Torbjörn Lindkvist.

”100 procent skydd”
Idag har Storegate kunder i alla branscher, bland annat inom vård och omsorg, offentlig sektor, bygg och anläggning samt industri och tillverkning. Deras team har lång erfarenhet av att skapa både lokalt installerade lösningar – och hostade lösningar i egen infrastruktur. 

– En del vill kunna delar filer och mappar med sina kollegor, återförsäljare och externa partners medan andra vill förhindra insyn från andra parter. Eftersom vi lyder under svenska lagar ger vi 100 procent skydd mot bland annat CLOUD Act som ger amerikanska myndigheter rätt till insyn oavsett sekretessnivå, avslutar Torbjörn Lindkvist. 

Så kan Telia Trygg IT hjälpa ditt företag

Om Storegate
Storegate erbjuder ett brett utbud av enkla molntjänster som gör det möjligt för deras kunder att säkra, lagra, komma åt, dela och samarbeta med digital information var som helst, när som helst.

•  All utveckling sker på deras egenutvecklade plattform vilket innebär att de har kontroll över hela processen och kan garantera fullt integritetsskydd och svensk support för hela lösningen.

•  Alla system som de använder är placerade i Sverige och eftersom Storegate är ett svenskt bolag regleras all lagring under svensk lag. 

Om Telia Trygg IT
• Oroa dig inte över att bli av med känslig data eller utsatt för data­ intrång. Med Trygg IT kan ditt företag dela och komma åt digital information för att kunna jobba var som helst, när som helst.

• Känn tryggheten i marknadsledande tjänster och installation på plats. Med Trygg IT får du allt samlat i ett paket.

• I paketet ingår abonnemang på Storegate, Office 365 och F­Secure samt webbutbildningar i Lexicon. En Personlig Tekniker kommer ut och installerar allt och visar hur tjänsterna fungerar. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Storegate och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?