ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Storage 365

Fick hjälp att hyra ut – tack vare succésajten

En win-win-win för alla parter.
Så beskriver fastighetsägaren Jonas Hurtigh Grabe möjligheten att hyra ut lediga förvaringsytor via Storage365.

– Det är intäkter som jag aldrig skulle fått annars, säger han.

Hyr ut eller hitta förvaring – läs mer här

”Tyvärr, det går inte”. Genom åren har Jonas Hurtigh Grabe tackat nej till mängder av förfrågningar från privatpersoner som velat hyra utrymme hos Gimo Industricenter, totalt 23 000 kvadratmeter under tak, fem mil norr om Uppsala.

– Alla som ringt har fått samma svar och anledningen är all administration som skulle krävas. Det skulle vara så ineffektivt att lösa med avtal, faktureringar, kontroller. Även om jag hade anställt någon på heltid skulle det inte löna sig i längden, säger han.

Var skeptisk

När Storage365, en nystartad förmedlingstjänst för lediga ytor, kontaktade Jonas Hurtigh Grabe med frågan om de kunde inleda ett samarbete var han tveksam – men gav idén en chans:

– Upplägget var att de tar hand om hela affären, det enda jag skulle behöva göra var att öppna dörren när folk skulle ställa in sina grejer. Jag tänkte väl att man får testa, men var ärligt talat rätt skeptisk till att det skulle fungera.

”Det rasade in bokningar”

Storage365 tillhandhåller en digital plattform där uthyrare och intresserade privatpersoner möts. Mot en förmedlingskostnad sköter tjänsten annonsering, betalning och avtal mellan båda parter. Alla användare identifieras via Bank ID. Och när Gimo Industricenter gick att boka hos Storage365 gick det undan:

– Jag hade väl glömt bort det där lite när min redovisningsansvarige frågade varför det började komma in massa pengar på kontot. Det rasade in bokningar.

– Man kan konstatera att det finns en stor privatmarknad och Storage365 är ett färdigt paket anpassat för detta. Jag behöver knappt göra något.

Rekommenderar till andra

Idag har Jonas Hurtigh Grabe mängder med husvagnar, husbilar och bilar under sitt tak. Intresset är så stort att han även hyr ut ytor utomhus.

– Med facit i hand är detta en kanongrej, de ytor som står tomma kan användas för förvaring. Intresset finns därute. För mig är detta ”löken på laxen” intäktsmässigt.

Skulle du rekommendera Storage365 till andra fastighetsägare?
– Absolut. De flesta fastigheter har vakanser på ett eller annat sätt, det kan vara att man inväntar en renovering eller ny hyresgäst. Under tiden kan man hyra ut dessa biytor och tjäna pengar. Tänker man ur ett fastighetsägarperspektiv så höjer det ju även värdet på fastigheten. Alla tjänar på detta.

Storage 365 – så funkar det

FAKTA: Detta är Storage365

– En marknadsplats för all typ av förvaring där förvaringsvärd och förvaringsgäst kopplas ihop.

– Det är kostnadsfritt att annonsera och man bestämmer själv alla villkor, som pris, tillgänglighet och övrig service. Man kan lägga upp hur många annonser man vill.

– Förmedlingsavgift för värd tillkommer när ytan är bokad och betald av gästen.

– All betalning för gäst sker säkert via kort.

– När förvaringsperioden löper ut får både värd och gäst påminnelse.

– Alla användare identifieras via Bank ID för allas trygghet. Exakt adress för ytan visas inte förrän utrymmet är bokat.

– Ett juridiskt avtal upprättas automatiskt mellan partnerna i samband med bokningen.

– All fakturering och administration kring inbetalningar sköts av Storage365.

– Support från Storage365 ingår alltid.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Storage 365 och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies