Annons
Innehåll från Stockholms HandelskammareAnnons

Så kan HR-arbetet bli mer affärsdrivet

HR-ledare tar sällan den centrala roll i företagets affärer som behövs – trots att personal- och kompetensfrågor är centrala för företagets utveckling. Det vill Stockholm Handelskammare ändra på med det nya affärsnätverket People & Culture. 

– Vi vill ge HR-chefer en plattform där de kan göra sin röst hörd, säger Hanna Persson, Chief People and Culture Officer på Stockholm Handelskammare. 

 Läs mer om nätverket People & Culture  

Det finns i dag en rad utmaningar som de flesta HR-ledare brottas med. Och framtiden kommer garanterat att bjuda på ännu fler. Bara under de senaste åren har vi sett hur pandemin har väckt nya frågor kring vårt sätt att arbeta. Även kompetensbrist har blivit en viktig fokusfråga, liksom utmaningen att locka och behålla talanger och att kontinuerligt utveckla den kompetens som digitaliseringen kräver. 

– Genom att starta nätverket People & Culture vill vi få upp dessa och många andra frågor på bordet och hjälpa ledare att utvecklas inom ledarskap och affärsdrivet HR-arbete, säger Hanna Persson.  

– Visserligen jobbar allt fler HR-ledare närmare verksamheten och affären i dag, men det är fortfarande en bit kvar. Det saknas HR-kompetens i företagsstyrelser och HR har ingen naturlig plats för att lyfta frågor ur ett större perspektiv utanför företaget. Den plattformen vill vi bygga. 

Stöd i förändringsarbetet

Stockholms Handelskammare är en politiskt oberoende näringslivsorganisation som dagligen jobbar med opinion och påverkan. 

– Vi är en naturlig länk mellan näringsliv, stad och politik – något som innebär att vi tillsammans kan göra skillnad på riktigt. Under hösten startar vi upp ett antal nya nätverksgrupper med syftet att samla engagerade ledare inom aktuella områden. 

– Vi tror starkt på att dialog är den enda vägen att växa både som ledare och företag. En bra form för det är just en väl sammansatt nätverksgrupp, säger Hanna Persson.

People & Culture är ett av de fyra nya nätverken och riktar sig till ledare inom HR eller ledare som på ett eller annat sätt arbetar med kompetensförsörjning, talangattraktion och andra aktuella frågor där HR har en avgörande roll för ett hållbart och framgångsrikt företagande.

– De ser vikten av att arbeta affärsdrivet och verksamhetsnära. Kanske gör de det redan i dag eller så vill de utveckla sig och sitt team mer i den riktningen? Genom nätverket får de stöd i det förändringsarbetet. Samtidigt ger det en möjlighet att bidra till att utveckla näringslivet och regionen.

Lättare att påverka

Gruppen kommer att ses vid sex tillfällen under ett år och varje träff är cirka fyra timmar. Träffarna leds av erfarna ledare inom området och vid varje tillfälle förses gruppen med relevant kunskap, best practices och inspiration. 

– Vi fördjupar oss i de utmaningar deltagarna konfronteras med i sitt arbete. Genom att bolla dagens och framtidens utmaningar med andra i liknande roller kan vi driva frågorna framåt. Tillsammans blir det lättare påverka, säger Hanna Persson. 

Några av de områden gruppen kommer att diskutera är affärsdrivet HR-arbete, HR:s roll i företagens digitala transformation, HR:s roll gällande kompetensbrist, kompetensförsörjning och den ökade takten i kompetensförändringen. 

– Vi kommer också att diskutera hur HR kan dra nytta av den nya hybrida världen för att skapa bra företagskultur och affärsnytta.

Skicka in din intresseanmälan till nätverket People & Culture 

 

 

 

 

 

Mer från Stockholms Handelskammare

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stockholms Handelskammare och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera