1515
Annons
Innehåll från Stockholms HandelskammareAnnons

Så får du verksamheten att växa globalt – även i föränderliga tider

Handelskrig, brexit och pandemi – det har hänt mycket i världen under senare år. Frågetecknen kring den framtida globala spelplanen är dessutom många. Att i det läget ingå i ett organiserat affärsnätverk med andra exportchefer – och få utbyta erfarenheter och kunskap – kan vara avgörande för att stå rätt rustad. Därför lanserar Stockholms Handelskammare nätverket Global Trade Forum.

Läs mer om nätverket Global Trade Forum  

Att navigera rätt på en global arena kan vara nog så svårt. Ännu tuffare blir det när saker händer i världen och som plötsligt omkullkastar allt – till exempel pandemier och krig. Det har många ledare inom export och handel fått erfara under de senaste åren. Vi måste dessutom vara beredda på att de tvära kasten kan fortsätta. 

– Ibland kan till och med reaktionerna på händelser åsamka större konsekvenser än händelsen i sig. Sådana reaktioner är svåra att förutspå och kräver en djup förståelse för att kunna undvikas, säger Simon Vikström, entreprenör, författare och nätverksledare för Stockholms Handelskammares nya nätverk Global Trade Forum.  

Även handelsembargon och protektionism kan komma att förändra mycket inom världshandeln och därmed också spelreglerna för både för import och export.  

– Den globala konkurrensen och hur olika handelsgemenskaper väljer att hantera denna politiskt kan bli en stor utmaning. Kommer exempelvis EU att agera protektionistiskt eller kommer vi att välkomna konkurrensen? Att filtrera rätt i all information är svårt och då är det viktigt att ha andra ledare inom export omkring dig. På så vis du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer och vilka konsekvenser olika händelser kan få, säger Simon Vikström. 

Handplockat nätverk 

Stockholms Handelskammare är en politiskt obunden näringslivsorganisation och har ett unikt och inflytelserikt kontaktnät. Under hösten startar Stockholms Handelskammare fyra nya nätverk, varav Global Trade Forum är ett. Tanken med alla fyra nätverken är att samla engagerade ledare inom aktuella områden för att starta upp dialog och erfarenhetsutbyte. 

Global Trade Forum vänder sig till ledare inom export och handel, till exempel exportchefer, expansionschefer och chefer för handel och regelefterlevnad. Gruppen sätts samman så att det blir en bra mix av deltagare där alla får maximalt utbyte. 

Framstående föreläsare 

Sedan följs gruppen åt under ett år – varannan månad och cirka fyra timmar per gång. Vid varje tillfälle lyssnar gruppen till en spännande mix av föreläsare och diskuterar de utmaningar deltagarna konfronteras med i sitt arbete. 

– Att öga mot öga få träffa och ställa frågor till några av de mest framstående föreläsarna inom bland annat handelspolitik, miljö, valuta, asienkunskap är få förunnat, säger Simon Vikström. 

– Men den allra största behållningen tror jag är att få vara en del av det handplockade nätverket med några av Sveriges största exportchefer och därigenom utbyta erfarenheter. Kunskap som är svår, eller nästan omöjlig, att hitta någon annanstans. 

Skicka in din intresseanmälan till nätverket Global Trade Forum  

 

 

Mer från Stockholms Handelskammare

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stockholms Handelskammare och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera