1515
Innehåll från Stift Högskolan i JönköpingAnnons

SPARK - 500 företag i samverkan

Salem Seifeddine, forskningschef på JTH, betonar att forskning och utbildning i samverkan med industrin bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle.
Salem Seifeddine, forskningschef på JTH, betonar att forskning och utbildning i samverkan med industrin bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle.

SPARK är forsknings- och utbildningsmiljön inom kunskapsintensiv produktrealisering som leds av Tekniska Högskolan (JTH) på Jönköping University (JU).

– Vi gör skillnad, säger Salem Seifeddine, forskningschef på JTH.

Över 100 företag ingår i forskningen vid SPARK och ytterligare 400 i undervisningen. SPARKs projektportfölj växer stadigt och är uppe i drygt 150 miljoner kronor i anslagna bidrag. SPARK omfattar forskningsprojekt inom bland annat agil och behovsdriven produktframtagning, nya material, automatisering, tillämpad AI samt utbildningar för yrkesverksamma.

Det som utmärker SPARK i forskningssverige är dess djupa och omfattande samverkan med industrin. Närheten till Jönköpingsregionens små- och medelstora företag är unik.

– Vi bidrar till utveckling, konkurrenskraft, efterfrågad kunskap och avgörande kompetensförsörjning på alla nivåer såväl regionalt som nationellt, säger Salem Seifeddine.

SPARK utgår från behoven och utmaningarna som finns inom industrin och framstegen som görs kommer samtliga samverkande partners till gagn. Forskningsresultaten och den ökade kompetensen från SPARKs verksamhet bidrar till förbättrade produkter och processer för svenska företag. Forskningen knyts till utbildningen och studenterna på JTH får med sig relevant kunskap som efterfrågas av industrin. Det gynnar även yrkesverksamma inom näringslivet, som söker kvalificerad kompetensutveckling. 

Genom SPARK utvecklar och bygger Jönköping University kompletta och internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och utbildningsmiljöer i samverkan.

– Vi vill fördjupa samarbetet med våra industriella och akademiska partners nationellt och internationellt. Vi vill även stärka kännedomen om SPARK för att på bredare front bidra till en hållbar samhällsutveckling, säger Mats Jackson, Prorektor vid Jönköping University och programchef för SPARK.

Om SPARK

Saab, Scania, Husqvarna Group, Fagerhults Belysning, Kongsberg Automotive och Combitech är strategiska partners inom SPARK. Där ingår även noderna Träcentrum och Campus Värnamo, vilka representerar ett stort antal små- och medelstora företag. 

Läs mer här: https://ju.se/spark

Mer från Stift Högskolan i Jönköping

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stift Högskolan i Jönköping och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?