ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från SSM

SSM:s Urban Score - Mätbart bättre boende

SSMs egenutvecklade Index Urban Score är både ett strategiskt verktyg för bolaget och syftar även till att underlätta för konsumenter att göra medvetna boendeval. Urban Score adderar till en ytterligare dimension till SSMs motto: Bo mindre. Lev större. Nämligen Agera medvetet.

Idag har ett socialt och miljömässigt hållbart liv med en hög grad frihet högre status än någonsin tidigare. Detta tar SSM tillvara på när de utvecklar urbana, ytsmarta och prisvärda bostäder i Stockholm. Med sitt Urban Score har SSM fortsatt utvecklat sitt boendekoncept med relevans för målgruppens bostadsbehov.

Sammantaget kan Urban Score sägas mäta den livskvalitet en bostad erbjuder utöver själva bostaden. Det handlar om att underlätta för människor att göra smarta men också socialt och miljömässigt mer hållbara val. Genom en kvantifiering av hållbarhetsparametrar och kundpreferenser har SSM skapat en unik mätbarhet i sina bostadsprojekt. Indexet omfattar och mäter utifrån de fyra parametrarna mobilitet, vardagstjänster, hälsa och gemenskap.

- En nyinflyttad stockholmare kan lätt känna sig ensam och ha svårt att komma in i sociala sammanhang. Därför är vi noga med att erbjuda gemensamma, sociala ytor samt bostäder nära spårbunden trafik. Det ger också en känsla av trygghet, och man mår bättre helt enkelt, säger Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- och IR-chef på SSM.

Urban Score - ett strategiskt verktyg
Indexet Urban Score utvecklades för att realisera SSMs hållbarhetsstrategi och införliva den med bolagets övergripande affärsstrategi; Bo mindre. Lev större. I samband med utvecklingen vill SSM även säkerställa att ”bolagets bostadsprojekt bidrar till något större, därför har SSM också beaktat de globala målen. Urban Score är SSMs mätvärde och verktyg för att medverka och bidra till att de globala målen uppnås, i SSMs fall primärt mål 11, Hållbara städer och samhällen.

EXTERN LÄNK: Läs mer här

Fakta
Globalt Mål 11 - “Hållbara städer och samhällen” och delmål 11.1 “Säkra bostäder till en överkomlig kostnad” säger “Senast 2030 säkerställa tillgång för alla till fullgoda, säkra och ekonomiskt överkomliga bostäder och grundläggande tjänster samt rusta upp slumområden”.

SSMs Projekt - Urban Score
Indexet omfattar totalt 100 poäng. SSMs målsättning är att samtliga projekt ska ha en Urban Score över 75 poäng.

Aktuella projekt i produktion
West Side Solna 100 p
Metronomen 100 p
Täby Turf 91 p

Urval av planerade projekt   
Tellus towers 100 p
Elverket 91 p
Urbaniten 91 p
Järla station 98 p
Kosmopoliten 90 p

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SSM och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer