ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från SPP

Så enkelt får du pensionskoll inför framtiden

  • Jenny Rundbladh, företagsekonom på SPP.

Pensionsrådgivning står inte alltid högst upp på företagsagendan. Men att ha en stabil partner i pensionsfrågor är viktigare än någonsin.

Det menar Jenny Rundbladh, företagsekonom på SPP.

Tjänstepensioner som passar ditt företag

I jakten på nya talanger är det fler aspekter än bara lön som spelar in när det handlar om att bygga ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. Det kräver en hel del tid för företagen att hantera frågor som kollektivavtal, tjänstepension, löneväxling och hälsoförsäkringar. Vissa tycker att det är tråkigt, andra att det är svårt. Då kan rådgivning vara väl investerade timmar.

– Tjänstepensionen är ofta den största personalkostnaden efter lönen, men många företag missar möjligheten att synliggöra förmånen. Att på ett enkelt sätt informera om tjänstepensionen kan vara ett viktigt verktyg för att skapa trygghet och lojalitet bland företagets anställda, säger Jenny Rundbladh, företagsekonom på SPP.

– En rådgivare kan hjälpa till att se över företagets unika förutsättningar och sätta upp en strategi, men det går även att erbjuda individuell rådgivning. Då går vi igenom hur den anställdes tjänstepensionsplan ser ut, vilken risk man är villig att ta, hur aktiv man vill vara, och så vidare. Det kan ge stor utväxling på lite tid.

Gruppmöte och enskild rådgivning
Så hur kan rådgivningsprocessen gå till i praktiken? Själva onboardingen med ett nytt företag börjar i regel med ett gruppmöte. Där samlar man alla medarbetare för att diskutera avtalet med SPP, hur innehållet ser ut och vilka val man har att ta ställning till på enskild nivå. Under gruppmötet kan arbetsgivaren samtidigt välja att erbjuda personalen individuell rådgivning.

– Det finns många frågor och önskemål som kan dyka upp, vilket gör att individuella möten är allra bäst. Behöver jag efterlevandepension? Kan jag löneväxla? Vill jag välja mina pensionsfonder själv? Att få tidig hjälp ger en stor trygghet och kan skapa mer lojala medarbetare.

Trots att tjänstepensionen är själva grundbulten i SPP:s erbjudande menar Jenny Rundbladh att det finns stora vinster i att se över hela pensionspyramiden för att säkra framtiden på bästa sätt.

– Tidigare fanns inställningen att ’staten tar hand om min pension’, men så är det inte längre. Med ett större individansvar krävs det mer hjälp för att få ihop alla pusselbitar. En arbetsgivare som uppmuntrar och underlättar den överblicken kommer att bli framtidens vinnare. Särskilt på en marknad där de vassaste talangerna i allt högre utsträckning kan välja och vraka.

Tjänstepensioner som passar ditt företag

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies