Innehåll från SPPAnnons

Nyhet – SPP Sverige Småbolag Plus, en fossilfri hållbar småbolagsfond till konkurrenskraftig avgift

SPP Sverige Småbolag Plus är en fossilfri hållbar indexnära aktiefond som investerar i små och medelstora bolag på den svenska aktiemarknaden inom olika branscher. Fonden styr om kapitalet till bolag som bidrar till ett reducerat CO2-fotavtryck, investerar i bolag med högt hållbarhetsbetyg och kan investera upp till 10 procent av portföljen i lösningsbolag, bolag som bidrar till att lösa klimatförändringarna. Spara smått för att spara stort, helt enkelt. Alla bolag har ju en gång varit små.

– Att investera hållbart innebär att satsa på framtidsinriktade bolag med sunda värderingar. Med vår unika hållbarhetsrating kan vi ersätta bolagen som väljs bort, som vi inte vill investera i, med bolag som både rankas högt i SPP Fonders hållbarhetsrating och som samtidigt korrelerar väl mot bolagen man valt bort. Ett bolag som inte anses hållbart ersätts helt enkelt av liknande bolag med högre hållbarhetsrating, säger Andreas Poole, ansvarig förvaltare SPP Sverige Småbolag Plus.

SPP Fonder har ambitiösa hållbarhetskriterier och investerar inte i bolag som bryter mot internationella normer och regler, såsom mänskliga rättigheter. Dessutom exkluderas alla bolag som sysslar med kontroversiella vapen eller som anses ha en allvarlig miljö- eller klimatpåverkan eller korruption. Utöver det investerar fonden inte i några bolag inom vapen, alkohol, spel, cannabis eller pornografi. 

– Och sist men inte minst investerar vi inte i bolag vars omsättning till mer än fem procent kommer från fossila bränslen eller bolag med stora fossilreserver, berättar Andreas Poole. 

Lönsamt val att investera i hållbarhet

Småbolag är bolag som har ett börsvärde mindre än en procent av den svenska aktiemarknadens totala marknadsvärde. Dessa har generellt en högre risk än storbolag, men det har över tid visat sig att investeringar i mindre bolag haft en bättre utveckling. Att ha en del av sitt kapital exponerat mot småbolag kan vara en god i idé för att skapa balans i investeringarna och det är väl känt att det de sista åren har lönat sig att investera både hållbart och i småbolag.

– Målsättningen med fonden är att placera i bolag som rankas högt inom hållbarhet och att skapa en god riskjusterad avkastning på lång sikt. De senaste åren har mindre bolag haft en betydligt bättre utveckling på den svenska aktiemarknaden än stora eftersom de ofta anpassar sig snabbare och har högre tillväxttakt, vilket gör att vi är övertygade om att fonden kommer att vara ett attraktivt komplement i många olika sparares portföljer, avslutar Andreas Poole.

Läs mer sppfonder.se/hallbarhet. 

Om SPP Fonder:

SPP Fonder är Sveriges största fondbolag efter storbankerna. De har 30 fonder och ett förvaltat kapital på drygt 260 miljarder kronor (2020-10-01). SPP Fonder har några av marknadens lägsta förvaltningsavgifter och ett brett utbud av indexnära fonder. SPP Fonder är en del av Storebrand, en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. På sppfonder.se hittar du faktablad och informationsbroschyrer. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Alla våra fonder förvaltas enligt en hållbarhetsstrategi som bygger på metoderna Välja in, Välja bort och Påverka, för mer information se sppfonder.se/hallbarhet.se. 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?