1515
Innehåll från SPPAnnons

Här är verktyget som lyfter företagens dolda hållbarhetsarbete

Pensionsbolaget SPP har utvecklat ett nytt verktyg för att synliggöra hållbarhetsdata utifrån sociala, etiska och miljömässiga aspekter.

– Hållbarhetskartan är ett verktyg för företag som vill dra nytta av ett datadrivet hållbarhetsarbete, och visa omvärlden att det ligger i framkant, säger hållbarhetschefen Johanna Lundgren Gestlöf.

Tre steg till ett stärkt hållbarhetsarbete som är kostnadsfritt 

Många svenska bolag har kommit långt i att integrera hållbarhet i kärnverksamheten, men när det kommer till deras näst största personalkostnad menar Johanna Lundgren Gestlöf att hållbarhetstänket ofta saknas. 

– Det är i dag många företag som har en uttalad strategi för hur verksamheten ska bidra till att lösa någon av världens hållbarhetsutmaningar. Samtidigt är det få företag som arbetar på ett lika strukturerat sätt när det kommer till bolagen de investerar i via tjänstepensionen.

Svenska arbetsgivare betalar in motsvarande 600 miljoner kronor i tjänstepension varje dag – ett enormt kapital med stor potential att bidra till hållbarhetsarbetet, betonar hon. 

– Genom att öka intresset för hur tjänstepensionen placeras och leverera konkret hållbarhetsdata hoppas vi att fler ska våga ställa höga hållbarhetskrav. På det sättet kan kapitalet flytta snabbare i riktning mot bolag som faktiskt bidrar med lösningar på de hållbarhetsutmaningar vi står inför.

SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.
SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.

Tjänstepensionen är en allt viktigare del av pensionssystemet, men trots detta är intresset för förmånen ofta lågt hos de anställda. Samtidigt visar  SPPs egna undersökning från år 2020 att 9 av 10 anställda vill ha en hållbar tjänstepension. 

– Vi kan bidra till att minska arbetsgivarnas klimatavtryck samtidigt som de stärker arbetsgivarvarumärket. Tjänstepensionen är också en stor kostnad, men få anställda har koll på hur pengarna placeras.

Fyra nyckeltal

I dag erbjuder SPP:s hållbarhetskarta en överblick med grund i fyra nyckeltal:

1. Hur stor andel av tjänstepensionen som investeras i fossilfria verksamheter.

2. Hur fonderna står sig i gentemot ett jämförbart index när det gäller klimatavtryck. 

3. Hur bolagen i fonden förhåller till EU:s nya krav på hållbarhetsrapportering. 

4. Ett viktat hållbarhetsbetyg baserat på hur bolagen i fonden hanterar hållbarhetsrisker samt i vilken grad de bidrar till att nå FN:s hållbarhetsmål. 

Johanna Lundgren Gestlöf konstaterar att just den fjärde punkten är komplicerad. 

– På SPP har vi en lista med nästan 600 bolag som har sina intäkter från positivt bidragande produkter eller tjänster ur ett hållbarhetsperspektiv. Men det räcker inte att bara göra en del av verksamheten bra, utan man måste vikta med helheten i åtanke. Ju fler ”positiva” bolag man har i fonden, desto högre betyg får den. 

Trots tuffa krav är hållbarhetskartan långt ifrån färdig. Nästa steg är att addera ytterligare parametrar för att skapa en ännu tydligare bild av hur kapitalet påverkar omvärlden. 

– Framöver vill vi titta ännu mer på konkreta lösningar, hur bolagen bidrar till exempelvis jämställdhet, hållbara städer, cirkulär ekonomi eller utvecklingen av förnybar energi. 

Tre steg till ett stärkt hållbarhetsarbete som är kostnadsfritt 

 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?