Innehåll från SPPAnnons

Expertens tre bästa tips – så lyckas du med pensionsavtalet

Jenny Rundbladh är pensionsexpert på SPP.
Jenny Rundbladh är pensionsexpert på SPP.

Det är för många företag den största personalkostnaden efter lönen, men valet av pensionserbjudande sköts ofta med vänsterhanden.  

– Företagen har ofta järnkoll på sina övriga leverantörer, men missar ofta vilka krav som kan ställas när det kommer till tjänstepension. Det är en potentiell guldgruva för dem som verkligen tar tag i det, säger SPPs pensionsexpert Jenny Rundbladh. 

Här kan du ladda ner SPPs nya guide inför valet av tjänstepensionsleverantör 

Svenska företag investerar varje dag 500 miljoner kronor i sina anställdas tjänstepensioner. För ett enskilt bolag kan det handla om flera miljoner kronor årligen. Nyckeln till ett lyckat pensionsavtal är enligt Jenny Rundbladh att lyfta in flera perspektiv och behov hos en arbetsgivare. Ett misstag många gör är att designera hela ansvaret för pensionslösningen till ett fåtal nyckelfunktioner på företaget. 

– Självklart ska inte varje anställd och chef sitta och utvärdera olika potentiella tjänstepensionsleverantörer och erbjudanden. Men det är oerhört viktigt att flera intressenters behov beaktas för att få ett så prisvärt, hållbart och attraktivt erbjudande som möjligt. 

Med intressenter menar Jenny Rundbladh representanter från ekonomi, löneadministration och HR-avdelningen, VD, CFO, hållbarhetschef och medarbetarna. Alla parter har olika perspektiv, behov och önskemål gällande ett potentiellt pensionsavtal. 

Tre tips för att maxa pensionsavtalet

För att säkerställa att alla får ut så mycket som möjligt av tjänstepensionsavtalet behöver följande tre frågor besvaras:

Är er pensionslösning förmånlig för de anställda? 

För att era anställda ska känna sig trygga och nöjda med er tjänstepensionslösning behöver ni först och främst säkerställa att er tjänstepensionsleverantör erbjuder en bra och prisvärd entrélösning. En annan viktig aspekt är att se över om erbjudandet innefattar personlig rådgivning. Detta är ett viktigt verktyg för att era anställda ska kunna inse värdet av företagets tjänstepension och fatta egna viktiga beslut. 

Är hanteringen enkel och digital? 

Det finns betydande summor att spara in på tidskrävande administration av tjänstepensionsförsäkringar och eventuella fel som kan uppstå i hanteringen av dessa. Idag kan de flesta manuella processer ersättas med digitala lösningar för exempelvis premieändringar, nyanställning och löneväxling, så se till att er leverantör erbjuder enkla, digitala lösningar. 

Omfattas pensionslösningen av strikta hållbarhetskrav? 

Er hållbarhetschef vill självklart kunna slå sig på bröstet och säga att er näst största personalkostnad omfattas av strikta hållbarhetskrav, men en hållbar tjänstepension innebär fler fördelar än så. Det kan ge en reell effekt på företagets hållbarhetsarbete, och ett nytt verktyg för employer branding. Flera undersökningar visar att framtidens värderingsdrivna talanger ställer höga krav på potentiella arbetsgivares hållbarhetsarbete. 

Här kan du ladda ner SPPs nya guide inför valet av tjänstepensionsleverantör 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?