1515
Innehåll från SPPAnnons

Expertens tips: Så erbjuder du en schysst tjänstepension utan kollektivavtal

SPP:s pensionsekonom Shoka Åhrman.
SPP:s pensionsekonom Shoka Åhrman.

Har du valt att avstå från att teckna kollektivavtal är du inte skyldig att avsätta någon tjänstepension till dina anställda. I dag väljer dock de flesta företag att göra det frivilligt – för att vara en schysst och attraktiv arbetsgivare. Men, det som var tänkt som en gåva riskerar att bli en fälla om du som arbetsgivare inte har koll på processen från ax till limpa.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide 

Att vara schysst ska inte vara krångligt. Det menar SPP:s pensionsekonom Shoka Åhrman. Trots det kan många uppleva att det är en tung administrativ börda att hantera de anställdas pensioner.

– Det handlar om att många företag känner en osäkerhet kring vad som är en skälig summa att erbjuda sina anställda, men framför allt om en okunskap gällande själva hanteringen av pensionen, säger hon. 

Även om du ger dina anställda pension frivilligt, och inte för att ett avtal säger det, behöver du tänka igenom och dokumentera vad som ska vara underlag för pensionsavsättningen. På så vis undviker du onödiga missförstånd mellan dig och dina anställda.

Det underlaget är i sin tur nyckeln till att du betalar rätt peng, till rätt anställd, vid rätt tid.

– Du som arbetsgivare behöver löpande rapportera eventuella ändringar till pensionsbolaget för att du ska bli fakturerad på rätt underlag. Det kan handla om allt från att meddela att nu har en nyanställd börjat, till att en annan gått på föräldraledighet och en tredje har fått en bonus.

Undvik villovägar

När underlaget är rätt kan du känna dig trygg med att du betalar för det du ska, varken mer eller mindre.

– Många vägar leder till Rom, så länge du inte brinner för pensionsadministrering vill jag uppmana dig att ta ”motorvägen”, säger Shoka Åhrman och fortsätter:

– Det jag menar är att det är onödigt att lägga tid på icke värdeskapande uppgifter som riskerar att ta er på villovägar. Ett typexempel är manuell rapportering med papper och penna utan funktioner som varnar när den mänskliga faktorn är framme.

I dag finns det digitala tjänster som hjälper dig att spara både tid och pengar.

– Du bör därför välja en pensionsleverantör som gör det enkelt för er. Säkerställ att det går smidigt att exempelvis anmäla och hantera olika former av personalförändringar digitalt.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?