1515
Annons
Innehåll från SportwayAnnons

De hjälper idrottsrörelsen med digital transformation

Den sport som traditionellt produceras idag tas fram för de större mediahusen. Samtidigt har internet öppnat upp för att sända och producera sport i många andra format och för att möjliggöra detta är AI-produktion lösningen. Sportway är ett AI-automatiserat video-och dataproduktionsbolag, som levererar kostnadseffektiv end-to-end videoproduktion och livesändning av sport som skapar stor nytta och intäkter för idrottsrörelsen. 

Sporten distribueras via Sportways mediaplattform som finns tillgänglig via webbläsare eller mobilapplikation och tjänsten är tänkt att vara ett verktyg som även kan öka spelarsäkerhet, spelarutbildning och generera intäkter till idrottsrörelsen. Sportways AI-produktionslösning med fast kamerainstallation säkerhetsställer en stor volym av matcher med hög kvalitet utan något manuellt arbete från föreningar eller ideella krafter för att filma. 

– Vi producerar och distribuerar video och står för alla kostnader att sätta upp hård- och mjukvara samt support av systemet. Utöver det har vi i tjänsten byggt funktioner som underlättar coachning, spelarutbildning och spelarsäkerhet. Vi har även skapat digitala redskap kring utbildning av funktionärer, forskning och disciplinära ärenden. Vi ger idrottsförbunden ett redskap där de genom data och video kan optimera verksamheten. Dessutom finns en funktion där spelaren ges tillgång till sin individuella data och video. På Sportway ser vi oss själva som ett verktyg som hjälper idrottsrörelsen på alla nivåer att ta vara på de digitala möjligheter som finns på ett säkert och kontrollerat sätt, säger Daniel Franck, VD.

Främjar ekosystemet kring idrottsrörelsen

Sportways tjänst riktar sig till ligor en bit ner i seriesystemen och ungdomsidrott, då AI-produktionen möjliggör att produktionskostnaden per match blir mycket låg. 

För att finansiera tjänsten finns flera attraktiva och skalbara affärsmodeller med återkommande intäkter från exempelvis tittarintäkter eller sponsring. Affärsmodellen ger en direkt och automatisk intäktsfördelning till idrottsrörelsen, och finansierar över tid infrastrukturen och genererar avkastning till nya investeringar. Samtidigt tillgängliggör tjänsten sporten för de som normalt tittat på matcher på arenan och som inte längre kan vara på plats. En nytta som sprider glädje, engagemang och som skapar intäkter till idrottsrörelsen. 

– Vi har tillsammans med Svenska Ishockeyförbundets satsning på svenskhockey.tv ett proof of concept både teknisk, operativt och kommersiellt som vi nu vill erbjuda till fler sporter. Vi lägger stor tyngd på nyttan för idrottsrörelsen, hög kvalitet på användar- och tittarupplevelsen och samtidigt skydd av den enskilda individen rättigheter genom lagstiftningen kring GDPR och integritet. Det är viktigt att förhålla sig både till lagstiftningen men samtidigt inte glömma bort den etiska och moraliska diskussion och de riktlinjer som bör arbetas fram av alla idrottsförbund, säger Daniel.

Om oss

Sportway är ett AI-automatiserat video-och dataproduktionsbolag som levererar end-to-end, helt automatiserade videoproduktioner av live sport, främst inom lägre divisioner och ungdomsidrott. 

• Opererar norra Europas största AI nät – har snart 230 installationer inom ramen för samarbetet med Svenska ishockeyförbundet för tjänsten www.svenskhockey.tv

• AI-producerade sportsändningar – AI-driven produktion av livesport med end-to-end produktionsmöjligheter. 

• Skalbar teknologi – Högkvalitativa sändningar till en bråkdel av traditionella produktionskostnader.

• Långsiktiga partnerskap med hög kundnöjdhet – Vi jobbar med våra partners för att maximera potentialen i deras mediaprodukt. 

• Differentierat sportinnehåll – vi riktar in oss på de nivåer av sport där efterfrågan inte möts. 

www.sportway.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sportway och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?