1515
Annons
Innehåll från Skellefteå KraftAnnons

Experten: ”Välj förnybart så gör du Sverige mindre beroende av fossilt”

Edvin Persson är företagsrådgivare för Elförsäljning företagsmarknad på Skellefteå Kraft.
Edvin Persson är företagsrådgivare för Elförsäljning företagsmarknad på Skellefteå Kraft.

Lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Omställningen till ett hållbart energisystem pågår i alla delar av samhället och vi gör den genom att fatta kloka beslut tillsammans.

– För att fler ska kunna fatta bra beslut har vi sett till att det är riktigt enkelt, säger Edvin Persson, företagsrådgivare Elförsäljning företagsmarknad på Skellefteå Kraft.

Läs mer om hur du väljer förnybart till din verksamhet 

Många bäckar små blir tillsammans en stor älv. Det vet Skellefteå Kraft som har producerat vattenkraft i över 100 år. Vattenkraften är en central del av Sveriges stabila elproduktion och den blir allt viktigare. 

För att klara omställningen till ett hållbart energisystem spelar både privatkundernas och företagens val en stor roll. 

– Genom att välja el från förnybara energikällor bidrar du till utvecklingen av en mer klimat- och miljövänlig elproduktion. Samtidigt gör du Sverige mindre beroende av fossilt, säger Edvin Persson. 

Ökat intresse 

Ju fler som är med på den resan och vill bidra, desto snabbare går dessutom omställningen. Det bidrar till ett ökat intresse och stöd för satsningar och investeringar som utvecklar den förnybara energiproduktionen. Det gäller såväl transportsektorn som smarta lösningar för energieffektiviseringar i hus och på arbetsplatser. 

Just transportsektorn är ett tydligt exempel på hur hela samhället utvecklas mot Sveriges mål med ett 100 procent förnybart energisystem till år 2040. En ny undersökning från Skellefteå Kraft och Kantar Sifo visar nämligen att var tredje svensk tror att de enbart kommer köra på el inom fem års tid. Det i sin tur skyndar på företagssatsningar för att förenkla valet att skaffa elbil. 

800 snabbladdare

– När svenskarna nu ställer om sin bilflotta för klimatets skull är det viktigt att företagen underlättar det beslutet. I det arbetet ingår ökad tillgång till publik laddning i hela landet. Därför arbetar vi nu för fullt med att installera 800 snabbladdare på OKQ8-stationer runt om i Sverige, säger Edvin Persson. 

Det måste även finnas tillgång till 100 procent förnybar el och produkter så laddningen kan ske hemma eller på arbetsplatsen. 

– Allt det erbjuder vi redan i dag, det är en av våra insatser för att beslutet att bidra till omställningen ska kännas både enkelt och tryggt. 

Så får du 100 procent förnybar el 

 

Mer från Skellefteå Kraft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skellefteå Kraft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?