Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från SkandiaAnnons

Så blir du en magnet för de bästa medarbetarna

Kampen om kompetensen är stenhård och många företag lockar med hybridkontor, pingisbord och frukost. Men det som verkligen attraherar rätt talang är företag som med den viktiga tjänstepensionen som grund sätter medarbetarnas välmående i fokus. 

– Idag är tjänstepensionen en hygienfaktor för företag som vill bli en attraktiv arbetsgivare men tjänstepension kan handla om mycket mer än bara sparande för framtiden. En modern tjänstepensionslösning har extra fokus på hälsa eftersom vi vet att friskare medarbetare ger lönsammare företag. De företag som har helheten, alltså sparande, hälsoförsäkring, sjukförsäkring och vårdförsäkring, är friskare företag generellt sett, säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Investera inom hälsoområdet

En satsning på hälsa är alltid en klok investering eftersom medarbetare som mår bra och trivs på jobbet gör bättre ifrån sig. Som chef eller arbetsgivare har du mycket att spara genom att arbeta mer förebyggande inom hälsoområdet. I webbsändningen ”Hälsokedjans ROI” förklarar experterna på Skandia hur enkelt företag kan räkna hem investeringar i tjänstepension, hälsoförsäkring, vårdförsäkring och sjukförsäkring.

– Genom förebyggande åtgärder kan företag undvika höga kostnader och sjukskrivningar. Man kan jämföra det med att investera i ett brandskydd som upptäcker faran i tid. På samma sätt går det att fånga upp tidiga tecken på ohälsa och i ett tidigt skede göra något åt det, säger Jenny Wiener, hälsoekonom på Skandia.

Tjänstepension som halverat sjukskrivningarna

Skandias heltäckande tjänstepension med extra fokus på hälsa är en långsiktig modell som de senaste 14 åren, tillsammans med kunderna, har minskat antalet sjukskrivningar med hela 60 procent. En nyckelfaktor i detta arbete är låga trösklar för att söka stöd vid tidiga tecken på ohälsa. Alla Skandias kunder som har tjänstepension med sjukförsäkring har en förebyggande hälsoförsäkring adderad utan kostnad. Hälsoförsäkringen öppnar upp möjligheten till tidiga insatser som kartläggning av besvär och samordning av insatser som samtalsterapi, sjukgymnastik och ergonomi. Via en så kallad hälsosluss kan chefer och medarbetare snabbt få kontakt med en hälso- och rehabvägledare. 

– Vi kan se att åtta av tio söker stöd redan innan sjukskrivning och tidiga insatser gör stor skillnad. Med hjälp av aktivt förebyggande arbete minskar sjuktalen vilket i förlängningen också lett till att vi kunnat rabattera försäkringspremierna kraftigt för över 20 000 företag och deras medarbetare. En modern arbetsplats som tillsammans med tryggheten i en heltäckande tjänstepension faktiskt fokuserar på medarbetarens välmående är vad som kommer attrahera - och behålla - de bästa medarbetarna, avslutar Mattias Munter.

Tre skäl till att skaffa tjänstepension med hälsoförsäkring

1 Hälsoförsäkringen är adderad utan kostnad när du har tjänstepension med sjukförsäkring hos Skandia, men går också att köpa separat.

2 Du och dina medarbetare får snabbt hjälp vid exempelvis sömnproblem, värk, stress eller nedstämdhet – innan problemen leder till sjukskrivning.

3 Hälsoförsäkringen innehåller också rehabiliteringsinsatser för att snabbt komma tillbaka när sjukskrivningen är ett faktum.

Hur är läget?

Vi vill att du och dina medarbetare ska må bra! Därför finns Skandia Tjänstepension med Hälsa – för ett mer hållbart arbetsliv. En förebyggande hälsoförsäkring är tillagd utan kostnad för alla Skandias kunder som har tjänstepension med sjukförsäkring.

Läs mer på skandia.se/företag

Läs mer om Skandia Tjänstepension med Hälsa

 

Mer från Skandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera