ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Skandia

Flytta ditt bolån – räkna ut din ränta

  • Många upplever att det verkar besvärligt att förhandla med banken om ränterabatter.

Att byta långivare för sitt bolån kan många gånger förbättra din vardagsekonomi. Och bytet som sådant är enklare än någonsin.
– Det räcker att fylla i en ansökan på vår hemsida, säger Skandias bolåneexpert Ulf Wikland.

Så enkelt flyttar du ditt bolån

Med hjälp av Skandias bolånekalkyl kan du enkelt räkna fram vad ett lån av en viss storlek skulle kosta, och vilken ränterabatt du kan få. Med maximal rabatt blir bolåneräntan 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*) på tre månaders bindningstid.

Vår rabattmodell är transparent. Den ränta som erbjuds baseras på en modell med fyra steg: storleken på lånet, belåningsgraden på bostaden, om du har tjänstepension hos oss, samt har privat sparande hos oss, säger Ulf Wikland.

Många upplever att det verkar besvärligt att förhandla med banken om ränterabatter. Man vet att man ska förhandla om sin ränterabatt, men tycker inte om att ta den diskussionen när det väl gäller.

– Ofta är det inte tydligt vad som avgör vilken rabatt du får, och föder en osäkerhet hos många, säger Ulf Wikland.

Skandia är transparenta med vad som ger rabatt och ger alla kunder med likadana förutsättningar likadant samma rabatt.

– Det krävs inte heller någon omförhandling; vi omprövar rabatten och ger dig din bästa ränta vid det tillfället. Det blir därmed inga lockpriser för nya kunder utan nya och befintliga kunder får samma upplägg, säger Ulf Wikland.

För att flytta ditt bolån behöver du bara  fylla i en ansökan på Skandias hemsida.

– Sedan sköter vi resten inklusive lösen av befintligt bolån. Det som alltid krävs vid flytt av bolån är ett amorteringsunderlag från din befintliga bank för att flytta med de amorteringsvillkor du har idag.

Om du flyttar ett bolån som tagits innan det befintliga amorteringskraven trädde i kraft så omfattas lånet inte av dessa. Därför kan du flytta befintliga lån till en ny bank utan att amorteringsvillkoren påverkas. Innan du flyttar ditt bolån  bör du ta reda på vad det faktiskt innebär.

– Innan du flyttar ditt lån ska du ta reda på om du har någon del bunden på en längre räntebindningstid. Löser du ett lån som är bundet kan det innebära att du får betala ränteskillnadsersättning vilket kan vara kostsamt, säger Ulf Wikland.

Så enkelt flyttar du ditt bolån

*Effektiv ränta 1,10 %
Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Vår bästa ränta 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer