ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Skandia

”Det ska vara enkelt att få en bra bolåneränta”

Rekordlåg reporänta gynnar dig med bolån – så varför betala mer än vad du behöver? Genom att jämföra bolån kan du spara många hundralappar varje månad enbart i ränteutgifter.
– Det ska vara enkelt att få en bra bolåneränta, säger Skandias bolåneexpert Ulf Wikland.

Räkna ut din ränta

Bolånemarknaden kryllar av aktörer med olika inriktningar. Har man varit kund hos en bank under en längre tid är den förutfattade meningen att man därmed belönas och får en bra rabatt – men så är inte alltid fallet.

– Dessutom kan det vara så att du fick en bra rabatt när du tog lånet eller när du sist omförhandlade men att den sedan försvunnit efter ett till två år, säger Ulf Wikland.

Att jämföra olika aktörers ränteerbjudanden innebär att du som kund kan spara mycket pengar i ränteutgifter årligen – pengar som du istället kan spara som exempelvis en buffert.

Transparent prismodell
Skandia var först med en transparent prismodell på bolånemarknaden. Hos Skandia kan du som kund själv räkna ut vilken ränta du kan få. Med maximal rabatt blir bolåneräntan 1,09 % (effektiv ränta 1,10 %*) på tre månaders bindningstid. 

– Det krävs ingen förhandling för att få din bästa ränta och ingen omförhandling av rabatten efter ett till två år, då den ofta löper ut hos flera andra aktörer. Vi omprövar rabatten för att se att engagemanget kvarstår, men du får automatiskt din bästa ränta utan omförhandling, säger Ulf.

Han konstaterar att bolånekalkylen är en del av Skandias transparens.

– Där kan du se vilken rabatt och ränta vi kan erbjuda dig genom att fylla i lånebelopp, värde på bostaden samt svara på om du har tjänstepension i Skandia och hur mycket privat sparkapital du kan placera i Skandia. Du ser direkt vad vi kan erbjuda dig för ränta utan att du behöver skicka in en ansökan och att en kreditupplysning tas. Det ska vara enkelt att jämföra, säger Ulf Wikland. 

Funnits i 160 år
Kundägda Skandia har funnits i 160 år och är ett av Sveriges ledande pensionsbolag. Sedan 25 år tillbaka har Skandia dessutom en bank för bolån och sparande, och därmed kan hantera en stor del av kundens ekonomi – från pension till räkningar.

– Bolån och pension är två av de viktigaste privatekonomiska besluten. Vår nya bolånemodell kopplar på ett fiffigt sätt samman bolånet med just tjänstepensionen. Erbjudandet gäller alla som redan har sin tjänstepension hos oss och de som flyttar sin tjänstepension till oss på Skandia, säger Ulf Wikland.

Maximal rabatt
Förutom tjänstepension styrs rabatten av storleken på lånet, belåningsgraden på bostaden samt om du har ett privat sparande hos oss. Ulf Wikland berättar att Skandias bank tog nästan tio procent av nyutlåningen avseende svenska bolån under det första kvartalet 2019, enligt statistik från SCB. 

– Med vårt nya bolåneerbjudande har vi inte bara kunnat sänka bolåneräntan för nya kunder, utan också för befintliga bolånekunder. Faktum är att var tredje av befintliga bolånekunder hos Skandia får maximal rabatt med vårt nya erbjudande och därmed en bolåneränta på 1,09 % (effektiv ränta 1,10 %*) på tre månaders bindningstid, säger Ulf.

Räkna ut din ränta

* Effektiv ränta 1,10 %
Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inkl. avgifter. Hos oss betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Vår bästa ränta 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %. 

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer