1515
Annons
Innehåll från SimplicityAnnons

Simplicity Green Impact – fokus på hållbarhet och avkastning

I våras startade Simplicity en ny global aktiefond, Simplicity Green Impact. Målet med fonden är att placera i bolag som bidrar positivt till en hållbar utveckling och samtidigt uppnå en hög riskjusterad avkastning.

– Vi startade fonden för att investera i ett område som sticker ut vad gäller tillväxt och för att ta nästa steg för oss som fondbolag när det kommer till hållbarhet. För att klara globala klimatmål behöver världen ställa om, och det kommer att kräva enorma satsningar och en tillväxt över flera års tid som är mycket högre än ekonomin som helhet, berättar Johanna Ingemarson, medförvaltare Simplicity Green Impact.

Simplicity Green Impact kategoriseras som mörkgrön, även kallad Artikel 9 fond. Det innebär att fonden har hållbara investeringar som mål och tillhör den mest hållbara kategorin av fonder. 

– Vi har jobbat med att integrera hållbarhet som en viktig del i våra fonder under lång tid, och genom åren har vi byggt upp en bred kunskap inom området. Vi vill nu därför ta hållbarhetsarbetet ett steg längre och kunna erbjuda våra kunder en mörkgrön fond. Det kräver mer av oss som bolag, men det är roligt att få jobba med och vi märker också att det är allt fler som söker efter hållbara investeringar, säger Johanna Ingemarson.

Läs om Simplicity Green Impact här. 

Den gröna omställningen baseras på fundamentala faktorer som kommer att driva på utvecklingen i flera år framöver. Enligt Johanna Ingemarson innebär detta många investeringsmöjligheter för den nya fonden.

– Det finns flera sektorer som är speciellt viktig för den gröna omställningen som vi tycker är intressanta att investera i. Det inkluderar exempelvis bolag inom grön energiteknik, transport, fastigheter och industri. Sen har vi stora övergripande trender, så som elektrifiering, digitalisering, energieffektivitet och övergången till en mer cirkulär ekonomi, som också representerar stora möjligheter inom hållbarhetsområdet.

Fonden investerar så brett som möjligt i flera olika sektorer i bolag som ligger i framkant vad gäller hållbarhet. 

– Världen kommer inte att sluta konsumera och producera men det kommer att behöva göras på ett hållbart sätt. Därför är det viktigt att bolag som inte är gröna idag också ställer om. Av den anledningen så kan fonden även investera i bolag som är på god väg och som ligger i framkant med att satsa på sin omställning. Vi vill investera i de bästa bolagen vad gäller hållbarhet i flera branscher, vi söker framtidens vinnare helt enkelt, säger Johanna Ingemarson.

Fonden förvaltas av Ulf Ingemarson och Johanna Ingemarson. Ulf Ingemarson förvaltar sedan 20 år Simplicitys äldsta och prisbelönta fond Simplicity Norden. 

– Investeringsstrategin för vår nya mörkgröna fond Simplicity Green Impact är baserad på vår uppbyggda kompetens och långa erfarenhet av aktieförvaltning. Vår övergripande investeringsfilosofi är att skapa långsiktig hög riskjusterad avkastning, det görs genom ett tydligt fokus på investeringar i välskötta bolag som uppfyller våra krav på ansvarsfulla och hållbara investeringar, avslutar Johanna Ingemarson

Om Simplicity
Simplicity grundades 2001 och är sedan dess ett oberoende fondbolag. Simplicity har 4 räntefonder, 5 aktiefonder och 1 blandfond och förvaltar sammanlagt ca 21 mdr SEK. Alla fonder klassificeras som ljus- eller mörkgröna. Flera av fonderna är prisbelönta. Investeringsfilosofin kännetecknas av riskmedvetenhet och fokus på långsiktig riskjusterad avkastning. Simplicity har kontor i Varberg och i Stockholm.

Läs mer om Simplicity här 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Ta del av informationsmaterial, fondfakta och risknivå för våra fonder på simplicity.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simplicity och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera