1515
Innehåll från Siemens VitvarorAnnons

Här är den – hällen som med sin inbyggda fläkt öppnar nya möjligheter i hemmets hjärta

Snygg och hyllad design kombinerat med att den har utsetts till Bäst i test.

– Har man bestämt sig för att renovera sitt kök så skapar Siemens inductionAir Plus möjlighet att låta fantasin sätta gränser, säger Lina Uhlén, utbildningsansvarig för Siemens Vitvaror.

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här. 

Går du i tankarna om att göra om ditt kök, eller är du kanske sugen på en öppen planlösning i köket? 

Då är Siemens inductionAir Plus lösningen för dig. 

Med Siemens kombinerade häll och fläkt öppnas nya möjligheter för dina köksdrömmar.

– Jag har arbetat med att rita kök tidigare och alla som gjort om ett kök vet att det alltid finns ett par saker som man måste förhålla sig till. Nu, med Siemens inductionAir Plus, slipper du begränsningen med ventilationen, säger Lina Uhlén. 

Obegränsade möjligheter

Tänk bara att slippa ta hänsyn till en fläkt i taket eller på väggen nära spisen. Siemens inductionAir Plus kan placeras varsomhelst, till exempel under ett lutande tak, framför ett fönster eller mitt i vardagsrummet.

– Använder du dig av kolfilterlösningen är möjligheterna obegränsade, säger Lina Uhlén och fortsätter:

– Och eftersom det är en elegant lösning kan du enkelt arrangera en öppen planlösning med ditt kök och därmed ha möjlighet till ett nytt socialt umgänge.

Minskade kostnader

Den effektiva inbyggda fläkten tar bort ånga, fett och oönskad lukt där den skapas. Siemens inductionAir Plus kan användas för utsug eller återcirkulation med ett kolfilter. 

– Kolfiltret gör att du kan återanvända den varma luften och på så sätt spara energi i ditt hem. Den varma luften från matoset renas i kolfiltret och skickas tillbaka in i rummet, vilket ur ett ekonomiskt perspektiv kan vara bättre i jämförelse med att bara skicka ut luften utanför hemmet, säger Lina Uhlén. 

Tyst och effektiv

Fläktöppningen, som är placerad i mitten av hällen, är väldigt liten, vilket maximerar ytorna för värmezoner och gör att nästintill hela hällen går att använda. 

Fläkten är utrustad med en inbyggd ”os-näsa” – climateControl. Denna mäter ångintensiteten och fettinnehållet under tillagningen och justerar fläktstyrkan automatiskt därefter.

– Rent tekniskt är det en utmärkt lösning eftersom fläkten sitter nära kastruller och kärl och på så sätt kan få bort oset snabbt och effektivt. Fläkten är mycket tyst vilket gör att det aldrig är problem att föra samtal när man lagar mat, säger Lina.

Lina Uhlén, utbildningsansvarig för Siemens Vitvaror.
Lina Uhlén, utbildningsansvarig för Siemens Vitvaror.

Intelligenta funktioner

Hällen är utrustad med en rad intelligenta funktioner, bland annat finns sensorer som säkerställer att inget bränns vid. 

– Funktionerna hos hällen gör livet mindre stressat. Man gör en inställning och sedan sköter den sig nästan helt själv, säger Lina Uhlén. 

Siemens inductionAir Plus är också enkel att rengöra. Fläkten är vattentät och eventuell vätska samlas upp i två behållare som enkelt kan rengöras. Fettfiltret kan enkelt lyftas upp och rengörs i diskmaskinen. 

Bäst i test

Funktionerna, designen och enkelheten har gjort att Siemens inductionAir Plus har blivit hyllad – både från branschhåll och av konsumenterna. 

Två modeller (EX877LX67E och EX807LX67E) har fått betyget Bäst i test av tidningen Råd & Rön. Siemens inductionAir Plus har även fått utmärkelse för den innovativa tekniken och sin enastående design vid iF Design Award 2020, och dessutom prisats med Red Dot Design Awards 2020.

– Men roligast är att konsumenterna har accepterat konceptet att ha häll och fläkt i ett, säger Lina. 

– Och att möjligheten nu finns för en stressfri matlagning – i kompromisslösa unika kök. 

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här. 

 

Mer från Siemens Vitvaror

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens Vitvaror och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?