1515
Innehåll från SentinelOneAnnons

Därför är cybersäkerhet mer aktuellt är någonsin

Daniel Kollberg, Vice President EMEA SentinelOne
Daniel Kollberg, Vice President EMEA SentinelOne

Vi lever i en allt mer digitaliserad värld och tar i de flesta fall våra digitala liv för givet, men sanningen är att de konstant är hotade. Cyberattacker är i dag vanliga och oftast helt och hållet automatiserade; för att skydda sig krävs därför ett automatiserat skydd. Några som förutsåg detta är SentinelOne – ett av världens snabbast växande AI-företag. 

Vi övergår allt mer till digitala system och tjänster, och därför krävs ett effektivt skydd. Det har länge funnits företag som jobbar med cybersäkerhet, men SentinelOne är unika med sin lösning. 2013 blev företaget det första som erbjöd en cybersäkerhetslösning som omfattar AI-driven upptäckt och skydd mot cyberattacker. 

– Genom att använda maskininlärning i kombination med AI kan vi snabbare detektera en misstänkt attack och stoppa den, oavsett tid på dygnet. I dag är nästan alla sorters cyberattacker automatiserade och därför krävs det ett automatiserat skydd som övervakar 24/7/365, förklarar Daniel Kollberg, Vice President EMEA på SentinelOne, som arbetat med cybersäkerhet i över 25 år.

Utnämnda av Forbes Magazine

Att SentinelOnes lösning är uppskattad är tydligt, inte minst på grund av det stora intresset för tjänsten och framgången som kommit med den. De har i dag över 4000 kunder världen över, med allt ifrån stora flygbolag som Singapore Airlines, till sportbilsmärket Aston Martin och restaurangkedjan TGI Fridays. 

2019 utsågs de dessutom i Forbes Magazine till ett av de mest lovande AI-företagen och blev det högst rankade cybersäkerhetsföretaget i deras topp 50-lista. Samma år blev de även rankade som det sjunde snabbast växande företaget i Nordamerika på Deloittes lista ”Technology Fast 500”. 

Alla kan drabbas av en cyberattack  

Digitaliseringen har medfört mycket som är bra, och underlättar för alla olika sorters företag, verksamheter och deras kunder, men den har också gjort oss ännu mer sårbara. 

– I dag är över 90 procent av alla cyberattacker finansiellt motiverade, och så länge det finns pengar att tjäna kommer det att fortgå – det är en hel industri, berättar Daniel Kollberg. 

– Vem som helst kan drabbas, det kan vara appen vi dagligen använder i mobilen, en bilverkstad eller vår lokala restaurang, till större verksamheter och myndigheter. Ja, allt som utgör det samhälle vi lever i, fortsätter Daniel Kollberg. 

Cybersäkerhet viktigare än någonsin   

I och med pandemin är vi i dag beroende av digitala lösningar för att få den nuvarande vardagen att funka. Med den insikten hoppas Daniel Kollberg att medvetenheten om att vi behöver skydda oss ökar ytterligare. 

– Cybersäkerhet är väsentligt för att skydda de liv vi lever i ett allt mer digitaliserat samhälle, avslutar Daniel Kollberg. 

Om SentinelOne:

SentinelOne har den enda cybersäkerhetslösningen som omfattar AI-driven upptäckt och åtgärdande av attacker mot nätverkets endpoints, containers, cloud workloads och IoT-enheter, i en enda autonom XDR-plattform. Med SentinelOne får organisationer full insyn i allt som händer i nätverket med en mycket hög hastighet - för att besegra varje attack, i varje steg i hotets livscykel. För att lära dig mer besök www.sentinelone.com eller följ dem på @SentinelOne, på LinkedIn eller Facebook. 

Mer från SentinelOne

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SentinelOne och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?