1515
Annons
Innehåll från SejfoAnnons

Automationsutrustning för en tid i förändring

Märkning är en viktig del för spårbarhet i Industri 4.0 och ses här integrerad i en robotcell.
Märkning är en viktig del för spårbarhet i Industri 4.0 och ses här integrerad i en robotcell.

Världen befinner sig ständigt i förändring och med det krävs nya lösningar och produkter som möter våra behov. Här är Sejfo som en av Sveriges ledande leverantör av automationsutrustning, testutrustningar och specialmaskiner, en hjälpande hand till industrin. Med 30 år i bagaget kan de med sin breda kompetens hjälpa bolag effektivisera sin produktion – samtidigt som de bidrar till nya innovativa lösningar. 

Med sin långa erfarenhet är det inte så konstigt att Sejfos anläggningar varje dag producerar hundratals produkter. De ser till att deras kunder får utrustningen som lämpar sig för just deras produktion och levererar i dag lösningar till främst fordons-, läkemedels och energiindustrin. 

– Med en bakgrund som automationsgrupp inom Volvo, grundades Sejfo 1991. Alla våra projektledare, konstruktörer, programmerare, elektriker och servicepersonal har ägnat nästan hela sin karriär åt just produktionsteknik och automation, därför sitter vi på en väldigt bred kunskap, säger Karl Ingström, Säljchef på Sejfo. 

Nytt fokus inom fordonsindustrin 

I dag kan fordon rulla på mycket mer än fossila bränslen och att hitta nya grönare sätt att köra på är i dag högst aktuellt för fordonsindustrin – en resa Sejfo är med på. 

– Testutrustning för elfordon är i dag en naturlig del av vårt erbjudande. Vår utrustning ska alltid vara en värdeökande del för att stärka kundernas konkurrenskraft, säger Karl Ingström och fortsätter:

– På samma sätt som våra kunder kommer med nya idéer och innovationer måste vi också göra det för att ligga i framkant och kunna möta deras behov. I dag finns fler alternativa bränslen och de gäller att ha utrustningen för att kunna testa dess effektivitet och få fram den bästa produkten, till exempel ett batteri till ett fordon. 

Sejfos innovativa teknik hjälper kunden till ökad konkurrenskraft 

Med sin djupa kompetens ligger Sejfo i framkant av den tekniska utvecklingen, och jobbar bland annat med Industri 4.0 lösningar, AI för vision och Cobotar – en robot som samarbetar med människa. 

– Tidigare har robotar varit helt isolerade från mänsklig interaktion i industrin, när man istället jobbar tillsammans med maskinen skapas helt nya möjligheter, säger Karl Ingström. 

Ett exempel på en Industri 4.0 lösning är att man samlar in och utvärderar data, för att ständigt kunna optimera rutiner – det här för att det ska bli så lönsamt och kostnadseffektivt som möjligt för kund. 

– Det är en hög konkurrens med industribolag världen över, implementerar man inte nya lösningar är risken att någon annan hinner före och det finns en stor risk att man blir utkonkurrerad. Vi har med vår breda kunskap hjälpt många kunder med att ligga i framkant, avslutar Karl Ingström. 

Om Sejfo

Sejfos mål har alltid varit att realisera sina kunders visioner till smarta och lönsamma produktionsutrustningar. De är en komplett systemleverantör med en montageyta på 3000 kvm där de kan bygga både stora och mindre anläggningar. De har i dag kunder som Volvo, Scania, ABB och Quintus. 

Läs mer på Sejfo.se

Mer från Sejfo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sejfo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera