Innehåll från SeatAnnons

Tjänstebil som klarar kraven från familjen

SUV:en Tarraco – snart som laddhybrid
SUV:en Tarraco – snart som laddhybrid

Den spanska biltillverkaren Seat har lanserat ett flertal nya modeller de senaste åren. Den senaste: en fullvuxen SUV som skräddarsytts för att konkurrera på den svenska tjänstebilsmarknaden. Snart tar man nästa steg – och lanserar stora Tarraco som laddhybrid.

Läs mer om Seat Tarraco som tjänstebil 

Seat har under många varit etablerade som en av de stora biltillverkarna i Europa. Och tack vare populära modeller som bland annat Ibiza och Leon har man också skaffat sig en trogen publik här i Sverige.

Den senaste tiden har Seat genomfört en produktoffensiv där flera nya modeller lanserats. Den största nyheten är SUV:en Tarraco. 

Ny teknik och ny design

Tarraco är den första modellen som visar upp Seats nya formgivning med bland annat en större front och mer distinkta linjer. Med Seat Tarraco presenteras en hel del ny teknik, bland annat finns här ett 10,25-tums digitalt instrumentkluster som kallas Digital Cockpit och en 8-tum stor HMI-skärm som ger tillgång till ett antal uppkopplade tjänster. Tarraco är också Seats första modell som kan erbjuda med ”Gesture Control”, teknik som låter föraren kontrollera olika funktioner genom att föraren gör olika rörelser med handen i luften. 

Rymlig familjebil

Tack vare sin storlek är Seat Tarraco väl rustad för att möta konkurrensen på tjänstebilsmarknaden, samtidigt som den lever upp till alla förväntningar på en rymlig familjebil. I Sverige är modellen femsitsig som standard, men en extra sätesrad finns som tillval. Lastutrymmet anges till 760 liter med den andra sätesraden uppfälld. Modellen har en dragvikt på upp till 2 400 kg med fabriksmonterad dragkrok.

Även säkerhetsnivån är anpassad för högsta möjliga krav. Tarraco fick det högsta betyget 5 stjärnor när den testades av ansedda Euro NCAP och erbjuder en rad moderna säkerhetssystem.

Fullutrustad för tjänstebilsförare

Seat Tarraco erbjuds nu som Business Edition för tjänstebilskunder. Det betyder en fullutrustad bil med bland annat sju säten, dragkrok, läderklädsel, värmare, läderklädsel, 19-tumsfälgar, LED-strålkastare och adaptiv farthållare. I priset – under 7,5 basbelopp – ingår också parkeringsassistent med backkamera, elektrisk baklucka och infotainment med 8-tums pekskärm.

Kommer som laddhybrid 

Seat Tarraco finns tillgänglig med både bensin- och dieselmotorer. Modellen finns också med fyrhjulsdriften 4Drive och med en sjuväxlad automatisk DSG-växellåda, som ingår i Business Edition. I början av nästa år tar Seat nästa kliv för tjänstebilsmarknaden: då lanseras Tarraco som laddhybrid med en drivlina som kombinerar eldrift med en modern förbränningsmotor. Det betyder räckvidd på ren eldrift som räcker för de flesta pendlare – och lågt förmånsvärde.

Läs mer om Seat Tarraco som tjänstebil

Mer från Seat

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seat och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?