Innehåll från ScriveAnnons

Spara mantimmar med elektronisk signatur

En billeverantör bytte ut fysiska signaturer på utskrivna papper mot elektroniska signaturer. Resultatet: åtta heltidsanställda fick plötsligt nya och mer ändamålsenliga arbetsuppgifter.

– Med e-signering finns det många mantimmar att spara, säger Scrives vd Viktor Wrede.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här

Istället för att arkivera och spara avtal i tjocka pärmar räcker det i dag med elektroniska underskrifter. Dokumenten lagras sedan digitalt.

När en av det svenska tillväxtbolaget Scrives kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar.

– Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter, berättar Scrives vd Viktor Wrede.

Stor kundbas över hela världen

Med kunder i drygt 30 länder har företagets tjänst sparat många mantimmar på kontor och i verksamheter runt om i världen.

– En telekombutik står exempelvis inför två alternativ när de fått in ett signerat avtal: antingen sparar de det i butiken eller så får de skeppa iväg avtalet till huvudkontorets centrala arkiv. Det säger sig självt: tusentals eller rent av miljontals avtal tar rejält med onödig plats. Och det i sin tur kostar på rent administrativt.

Tydlig trend – elektroniska underskrifter ökar

2018 firade Scrive tio miljoner signerade digitala dokument. Det motsvarar cirka 100 miljoner A4 papperssidor som aldrig behövts skrivas ut. Två år senare fortsätter trendkurvan att peka i uppåtgående riktning: allt fler företag har sett och upplevt nyttan i elektroniska underskrifter.

– Vi hanterar drygt två miljoner signerade dokument varje månad, och den siffran ökar hela tiden. De flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer signeras elektroniskt, säger Viktor Wrede.

Bolaget har sedan starten 2010 varit en av pionjärerna inom sin nisch i Europa. Om marknaden var omogen 2015 är den tvärtemot rejält konkurrensutsatt i dag.

– Därför gäller det mer än någonsin att sticka ut med sin tjänst. Det absolut viktigaste med elektronisk signering är själva kundupplevelsen för slutanvändaren; och hur sömlöst man kan integrera autentiseringslösningar. Det får aldrig kännas som något avbrott i avtalsprocessen.

Pengar att hämta för alla bolag

I dag finns det enligt Viktor Wrede inget försvarbart skäl för att man som kund ska skriva ut papper i syfte att signera avtal och dokument:

– Framför allt inte när det finns alternativa och bättre metoder för det. Inte nog med att det är bättre för miljön att signera elektroniskt istället för att göra det på ett utskrivet papper, dessutom minskar det administrationstiden.

I många fall kan företag i och med en förkortad signeringsprocess också spara pengar på kuppen.

– Att efter ett avtal skrivits under behöva scanna det eller stoppa in det i en pärm kostar mantimmar, pengar och administration. Dessutom finns det ju en ren kostnadsbesparing i porto. Oavsett storlek på företaget finns det kronor och ören att hämta – och det är pengar man sällan tänker på i första hand.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här

 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?