Innehåll från ScriveAnnons

Här är den digitala lösningen som kan underlätta för alla företag

Många använder Scrives tjänst utan att veta om det.
Många använder Scrives tjänst utan att veta om det.

Mobilt BankID är redan en del av vår vardag. Nu börjar även e-signering bli kutym. Allt fler företag sajnar upp sig för tjänsten via ett svenskt företag.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här 

När Scrive grundades 2010 var det långt före digitaliseringens ordentliga genombrott. Ändå var framtidsvisionen tydlig: varför ska avtalsunderskrifter behöva ske med penna på utskrivna papper när det faktiskt skulle kunna gå att signera elektroniskt?

Tio år senare har marknaden förstått att elektroniska underskrifter är lika juridiskt bindande som ett handslag, ett inspelat avtal eller en papperssignatur.

Och Scrive har med sin tjänst drivit på utvecklingen i Europa.

– Vi stod bra positionerade när digitaliseringen väl tog fart. Människor blir mer och mer vana vid tekniken att signera elektroniskt. Det har också att göra med utbredningen av exempelvis mobilt BankID, säger Viktor Wrede, vd för Scrive.

Okänd men beprövad tjänst

Företaget växer snabbt med kunder i trettiotalet länder. En stor del av alla telekomavtal och bilfinansieringsaffärer som i dag signeras elektroniskt av svenska slutanvändare görs med hjälp av Scrives tjänst.

– Många använder vår tjänst utan att veta om det, säger Viktor Wrede.

Han konstaterar att det alltid är en fördel att det upprättats ett e-signerat avtal om man säljer något.

– Stora bolag har tydliga processer vid försäljning och anställningar, men även mindre bolag som kanske jobbar med rörmokeri, snickeri eller redovisning har stor nytta av vår tjänst. Behoven finns i alla sorters bolag. Varje år ska något styrelseprotokoll, en årsredovisning och ett stämmoprotokoll undertecknas.

Underlättar kundernas arbetstillvaro

På sin kundlista har Scrive många globala bolag med verksamheter i flera länder.

– Men vi finns till för alla, stora som små. Tjänsten gör att deras arbetstillvaro underlättas, att de sparar tid och att de därmed kan göra fler affärer.

Ett av företagen Scrive jobbat med har kortat ned tiden det tar att bli kund hos dem från i genomsnitt 14 dagar till mindre än en timme.

– Sånt är förstås glädjande. Och det är just det som gör det värt för alla hårt arbetande medarbetare. Det vill säga att det vi levererar gör så står påverkan på våra kunders vardag, avslutar Viktor Wrede.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här 

 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?