1515
Annons
Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Så blir pandemin en hävstång för digital transformation

Covid 19-pandemins omfattande påverkan på hur vi lever våra liv och driver våra företag ser ut att bli den största katalysatorn för digital transformation på många år.

Den digitala infrastrukturen och nätverk får en allt större betydelse när individer, verksamheter, samhällen och städer i allt större utsträckning förlitar sig på sin uppkoppling. Schneider Electric, som sedan länge talat om behovet av digital utveckling, betonar vikten av att system som är uppkopplade, effektiva, integrerade och pålitliga.

– Erfarenheterna från de senaste månaderna har resulterat i en djupare förståelse för många av de ämnen som vi har diskuterat inom Schneider Electric sedan tidigare – betydelsen av edge computing-miljöer, kraven på våra IT-nätverk och ett växande behov av fjärrövervakning. I samband med övergången till ”det nya normala” kommer vi att se en parallell förändring hur företag och hem fungerar nu när konceptet med en helt digital värld har bevisats fungera, säger Charlie Timmermann, vd Schneider Electric Sverige.

Ökat behov av edge-computing

Den fortsatta ökningen av uppkopplade enheter i kombination med den digitala utvecklingen i en global ekonomi genererar en mängd data. Mycket av den data som genereras behöver bearbetas snabbare, vilket kräver att det sker närmare punkten för datagenerering eller konsumtion – närmare verksamheten, individen, platsen. Det ökande behovet att bearbeta data i nära anslutning till ett nätverk, så kallad edge computing, och via distribution av lokala edge-datacenter medför även ett energidilemma.

– På samma sätt som vi ser en ökad branschöverskridande samverkan kring att övervinna vår nuvarande kris, behöver vi även branschöverskridande initiativ för att lösa energidilemmat i samband med ökningen inom distribution och lokala edge-datacenter. För att illustrera omfattningen av denna växande utmaning förväntas, utifrån våra interna prognoser, energiförbrukningen inom edge-datacenter överstiga 3000 terawatt de kommande 20 åren. Det är motsvarande energiförbrukning hos cirka 275 miljoner hushåll, säger Charlie Timmermann och fortsätter: 

– Jag tror att datacenterindustrin har goda förutsättningar att gå i bräschen för en positiv omställning och utveckling genom att sträva efter mer hållbara innovationer över hela datacentrets värdekedja.

”Väl positionerade att utveckla branschen”

Mycket av den teknologi och innovation som möjliggör en grön omställning finns redan på marknaden och det finns goda exempel på verksamheter som lyckats med detta. Schneider Electric har arbetat med de största datacentren i världen i syfte att öka effektiviteten med 80 procent under de senaste tio åren.

– Vi är väl positionerade att utveckla branschen till det bättre med målsättningen att uppnå en hållbar framtid. Jag är övertygad om att edge-datacenter som används i stor skala kräver ökad standardisering och integration såväl som högre effektivitet, kostnadseffektiv service och AI-baserad styrning. Vi ser även att många edge-siter står inför utmaningar som beror på komplexiteten i styrning och begränsade personalresurser. Av den anledningen är fjärrövervakning och tjänster avgörande för att möta kunders behov att hantera sina edge-siter, säger Charlie Timmermann.

Krisen en unik möjlighet att dra lärdomar 

Datacenterindustrin kan fortsätta att agera förebild och leda utvecklingen för att uppnå en framgångsrik och hållbar verksamhet. Genom att nyttja nya funktioner som datainsikter, benchmarking och prediktiv analys kan detta, om de används rätt, bidra till att sänka kostnader och öka effektiviteten.

– Den nuvarande krisen tvingar vårt samhälle att stanna upp. Den avslöjar våra sårbarheter och erbjuder samtidigt många unik möjlighet att dra lärdomar av detta i syfta att skapa förutsättningar och öka vår motståndskraft för framtiden, säger Charlie Timmermann och fortsätter:

– När vi planerar en motståndskraftig och hållbar framtid måste vi fokusera våra ansträngningar på att påskynda digitaliseringen och fortsätta vår kamp mot klimatförändringar. Låt oss ta lärdom av krisen och se det som en möjlighet att skapa en bättre framtid.

Läs mer om Schneider Electrics lösningar här! 

Fakta om Schneider Electric

Schneider Electric erbjuder digitala lösningar för energihantering och automation och kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Visionen är att göra verklighet av de oändliga möjligheterna som finns i ett öppet, globalt och innovativt samhälle.

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?