1515
Annons
Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Inkludering allt viktigare framgångsfaktor i industrin

Hanna Oredsson, servicechef och Karolina Blacharska, kommunikationschef på Schneider Electric Sverige.
Hanna Oredsson, servicechef och Karolina Blacharska, kommunikationschef på Schneider Electric Sverige.

Jämställdhet, mångfald och inkludering är värderingar som är centrala i Schneider Electrics verksamhet. Att bolaget lever efter dessa är en viktig konkurrensfaktor, och gör bolaget till en förebild för andra aktörer i branschen.

– Dessa värderingar har funnits länge och de kommer fortsätta vara en viktig del av verksamheten i framtiden. Det gäller både vår företagskultur och vår förmåga att skapa värde och vara konkurrenskraftiga på marknaden, säger Karolina Blacharska, kommunikationschef på Schneider Electric Sverige.

Schneider Electric är en global koncern inom energi och automation där ledorden meaningful, inclusive och empowered siar om att arbetet med mångfald, jämställdhet och inkludering är prioriterat på alla plan inom företaget. Det genomsyrar också mycket i den dagliga arbetsmiljön och sättet att agera på.

På nationell nivå verkar företaget för jämn köns- och mångfaldsfördelning, föräldraskap som underlättar en balans mellan arbetsliv och privatliv, en rekryteringsprocess med beaktande av mångfald samt en nolltolerans mot kränkande särbehandling och trakasserier.

Rankas högt internationellt

Schneider Electric kommer mycket högt upp vid jämförelser av företag som är ledande inom mångfaldsarbete. Ett exempel är Financial Times ranking av ”Diversity Leaders 2020” där Schneider Electric placerade sig på plats 41 av samtliga 700 företag på listan.

Läs mer om Schneider Electric och upptäck deras webbinarier här. 

En tydlig trend i dag är att jämställdhet, mångfald och hållbarhet har fått ökad betydelse hos studenter. På Schneider Electric pågår det ständigt ett arbete med att synliggöra, attrahera, rekrytera och utveckla talanger med olika bakgrund. En av dem är Hanna Oredsson som började sin karriär inom företaget som trainee 2017.

– Eftersom det här är ett globalt företag finns det stora möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan medarbetare i olika länder, säger Hanna Oredsson, i dag servicechef på Schneider Electric Sverige.

Vill inspirera

Det kontinuerliga arbetet med att vara ett inkluderande och jämställt bolag med stor mångfald gör Schneider Electric till en förebild inom energi- och teknikbranschen där de här frågorna är viktiga.

– Vi vill självklart inspirera aktörer i branschen samt våra kunder och leverantörer, och visa dem fördelarna med vår modell, säger Karolina Blacharska.

Fakta om Schneider Electric:

Schneider Electric är en global elektronikkoncern som erbjuder digitala lösningar inom energi och automation för effektivitet och hållbarhet. Koncernen finns i mer än 100 länder med huvudkontor i Paris. 

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?