1515
Annons
Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Förberedelse och edgenätverk – allt viktigare för företagen

Christina Backlund, VP för Secure Power för Norden och Baltikum hos Schneider Electric.
Christina Backlund, VP för Secure Power för Norden och Baltikum hos Schneider Electric.

Nätverk för edge computing blir allt viktigare för verksamheten och IT-strategin inom många olika branscher. Hanteringen av dessa komplexa nätverk kan bli en ytterligare börda för redan ansträngda IT-budgetar och IT-avdelningar. Det behövs bättre förutsägbarhet och ökad produktivitet med färre arbetstimmar och anställda på plats. Därför behövs nya och innovativa lösningar för det nya sättet att hantera data.

Schneider Electric är världsledande inom energiteknik, realtidsautomation, mjukvara och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, kritisk infrastruktur och industri. Vi har nyligen genomfört en global lansering av många nya lösningar som gör det enklare för IT-proffsen att hantera sina nätverk för edge computing.

- Vi har utvecklat nästa generations leverantörsneutrala programvara för fjärrövervakning som klarar att hantera hela livscykeln för distribuerad IT med en enda, heltäckande tjänst. Synlighet och proaktiv incidenthantering är en del av EcoStruxure IT-lösningen, samt givetvis ett stort utbud av hårdvarulösningar för datacenter för företag av olika storlek, berättar Christina Backlund, VP för Secure Power för Norden och Baltikum hos Schneider Electric.

Förberedelse är en förutsättning

I kristider som den vi genomlever i dag uppstår det snabbt ett behov av att klara samma produktivitet med färre arbetstimmar och personal på plats. Statistiken visar ett dystert scenario: enligt en rapport 2018 från den amerikanska myndigheten för krishantering, Federal Emergency Mangement Agency, var det 40 procent av alla små och medelstora företag som inte fick igång sin verksamhet igen efter en katastrof. Av de företag som klarade det gick 25 procent i konkurs inom ett år. Christina Backlund betonar att det kan vara en förutsättning för att företaget ska överleva att man förbereder sig för konsekvenserna av potentiella kriser.

- Vi kan inte förutsäga när en kris kommer att inträffa, men vi kan minska riskerna för företaget genom planering för fortsatt verksamhet som innefattar många olika element. Ett av dem är fjärrövervakning av anläggningar och kritisk infrastruktur.

Gedigna strategier minskar risken

En av fördelarna med den digitala utvecklingen och strategin att alltid vara igång är att den går att kombinera med en gedigen strategi med snabb respons, flexibilitet och kunskap för kriser och oplanerade händelser. Genom att förutse nödsituationer och avbrott i verksamheten och köra hanteringsscenarier i förväg kan företag prioritera bättre och tillämpa en taktik med en effektivare respons som minskar riskerna för verksamheten, de anställda och kunderna.

- Appar och mobila plattformar kan användas för att aktivera nyckelpersoner utan fördröjning och göra det lättare att samordna åtgärder för att hålla igång verksamheten. Tack vare digitala verktyg som AI och VR kan anställda arbeta på distans eller komma åt applikationer och dokumentation från annan plats samtidigt som de kan ha nära kontakt med kollegor. Den typen av helhetslösning är nästa generation av Data Centre Infrastructure Management, DCIM.

Under de senaste 10 åren har fjärrövervakning utvecklats från att vara rent reaktiv till att bli datadriven. Med nästa generations DCIM-programvara, som vi ser i dag, kan data samlas in och analyseras och ge företag tillgång till datadriven kunskap som kan användas för prognoser.

- I dag har övervakning bred spridning och användning. Men de flesta utnyttjar inte de fördelar som framstegen inom Big Data och AI kan ge. Vi ser en utveckling mot bredare acceptans och fler tillämpningsområden för de nya teknologierna, men utmaningen är att utvecklingen är beroende av edge computing med kontinuitet och driftsäkerhet.

Väl underhållna system är mer driftsäkra

Driftsäkerheten hos IT-system beror på energi, kylning och utrustning för säkerhetsövervakning. Datacenter för edge computing är ofta geografiskt utspridda och obemannade. Nästa generation DCIM-programvara på molnbaserad infrastruktur, mobila enheter och AI, kan användas för effektiv fjärrövervakning av edgeinfrastrukturen. Jämfört med tidigare DCIM-lösningar är de moderna DCIM-verktygen enklare att skala, underhålla och hantera på distans. Dessutom utnyttjar nyare DCIM-plattformar AI, som gör hanteringen mer förutsägbar och automatiserad.

- Vi tror att väl underhållna och hanterade DCIM-system gör datacenter och distribuerade IT-miljöer mer tillförlitliga och effektiva. Det kräver godkännande från alla intressenter och integration av DCIM-processer med befintliga program som används i verksamheten samt att företaget antingen avsätter egen kapacitet för regelbunden övervakning av systemet eller väljer att låta en partner eller leverantör ta hand om hela systemförvaltningen åt det.

Specialutvecklade lösningar för att effektivisera driften av datacenter och minska potentiellt kostsamma cybersäkerhetsrisker

Schneider Electric erbjuder olika paketlösningar som IT-experter kan utnyttja på olika sätt som passar företagets kapacitet. Det finns flera alternativ för synlighet och felsökning av nödvändig infrastruktur för energi och kylning, bland annat EcoStruxure IT Expert och EcoStruxure Asset Advisor. Alla plattformar är utvecklade och testade för att klara säkerhetshot och ge ett garanterat skydd av kunddata. Kunddata överförs säkert till EcoStruxure IT-plattformen med EcoStruxure IT Gateway. Den har utgående anslutning för att ingen ska kunna komma åt känslig data. Regelbundna penetrationstester med hög detaljgrad som utförs av certifierade hackare från tredje part garanterar hög applikationssäkerhet.

- Företag som inte själva har kunskap och personal för att hantera sina IT-miljöer kan utnyttja våra verktyg för att få synlighet för sin infrastruktur. Det gör att driftstopp på grund av den ökade komplexiteten hos distribuerade IT-miljöer går att undvika. På så sätt kan företagets datacenter fungera betydligt effektivare — ett tungt argument för att få företagsledningen att investera i den nya tekniken. Tekniken är säkert utvecklad och testad mot cybersäkerhetsrisker, vilket är en mycket viktig aspekt av all digital uppkoppling, avslutar Christina Backlund.

Fakta Schneider Electric

Schneider Electric är ledande inom digital omvandling av energihantering och automation. Vi kombinerar världsledande teknik inom energi, realtidsautomation, mjukvara och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, kritisk infrastruktur och industri. För IT-sektorn erbjuder vi ett stort utbud av integrerad IT-infrastruktur och mjukvarulösningar som ger driftsäker kraft och skyddar kritisk information.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Schneider Electrics lösningar

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?