Annons
Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaefflers Industri 4.0-lösningar ger bättre produktionseffektivitet

Med den digitala revolutionen och sammanlänkning av olika systemkomponenter kan man öka effektiviteten av både maskiner och system. Schaeffler är ledande inom området och är en aktiv del av utvecklingen som sker genom digitala lösningar inom Industri 4.0. Det gör den globala industrileverantören Schaeffler till en mycket attraktiv partner.

Schaeffler har drivit utvecklingen av avancerade lager och komponenter för den globala verkstads- och fordonsindustrin sedan 1946. På senare tid har företaget fokuserat mycket på Industri 4.0 - med tjänster, expertis och produkter riktade till verksamheter i industrin.

Några exempel på det som Schaeffler erbjuder idag är tillståndsövervakning och molnbaserade digitala tjänster för förebyggande underhåll, inklusive kontinuerlig information om en enhets status.

– Den nya trådlösa och användarvänliga Schaeffler OPTIME sensorlösningen är ett mycket kostnadseffektivt verktyg som tagits fram särskilt för omfattande statusövervakning av alla indirekt processkritiska maskiner och utrustning, säger Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial vid Schaeffler Group.

Innovativ användning av AI

Dr. Stefan Spindler betonar att digitalisering ger nya möjligheter för utveckling, inklusive helt nya produktidéer. Genom att koppla ihop analyser från testdata med simuleringar och prototypframtagning kan Schaeffler korta utvecklingstiden för nya produkter avsevärt.

– Vi använder även AI på ett nytt och unikt sätt för att minska tiden som läggs ner på hållbarhetstester och vi kan skapa modeller i realtid som analyserar integrerade sensorkoncept. Dessutom har vi tagit fram digitala tvillingar för industriapplikationer som visar riktigt bra resultat. Det här är ett spännande och innovativt område för Schaeffler, säger Dr. Stefan Spindler.

Om Schaeffler Group

Schaeffler Group är en global leverantör inom bland annat fordonsindustrin med huvudkontor i Herzogenaurach. Företaget levererar avancerade komponenter och system för tillverkning av motorer, växlar och chassis. Schaeffler tillverkar även lösningar med rullningslager och glidlager för olika typer av industriella tillämpningar. Med ca 87 700 anställda på 170 platser i över 50 länder är Schaeffler ett av världens största familjeföretag.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Schaeffler här 

eller kontakta Erik Askensjö, Områdeschef på Industrial Nordic - Baltic

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera