1515
Innehåll från SAVRAnnons

Med SAVR kan du fondspara till halva avgiften

Daniel Aarenstrup, VD och medgrundare av SAVR.
Daniel Aarenstrup, VD och medgrundare av SAVR.

Finansbranschen är för många förknippad med fasta kostnader och dolda avgifter. Det vill SAVR ändra på. Sedan starten förra året har fondrebellen varit först ut med att erbjuda samma fonder som övriga aktörer – men upp till hälften av avgiften.

Sedan lanseringen i november förra året har SAVR skakat om finansmarknaden rejält. Tidigare har fonder kostat lika mycket överallt, oavsett distributör eller återförsäljare, vilket SAVR:s vd Daniel Aarenstrup såg en möjlighet att förändra. Tack vare Sveriges nya fondrebell får nu fler möjlighet till ett effektivt och mer transparent sparande.

– Fondsparande utgör en enorm marknad och är aktuellt för alla privatpersoner. Vi är stolta över att vara först med att kunna erbjuda fonder till lägre kostnader. Responsen har varit väldigt positiv, i synnerhet från kunniga sparare och investerare som förstår betydelsen av sänkta fondavgifter för det långsiktiga sparandet, säger Daniel.

Upp till 50 procent lägre avgift

SAVR har medarbetare med lång erfarenhet av både teknikutveckling och finansmarknaden. Här kan du äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala dyra provisioner. Resultatet blir att du betalar 30-50 procent lägre avgifter årligen.

– Vanligtvis ger alla fonder distributören 50 procent av fondavgiften i kickback. Det som gör oss unika är att vi ger tillbaka den procentandelen till kunden och istället tar en liten fast avgift på 0,09 procent. På så sätt skapar vi en öppen och fri marknadsplats där vem som helst kan köpa och sälja fonder utan att betala provision till plattformen och distributören, förklarar Daniel och fortsätter:

– Öppnandet av SAVR har tvingat andra finansaktörer att tänka om. Hela systemet med provisioner är skevt och har lett till att kunder blir mer eller mindre lurade, eftersom rådgivare rekommenderar onödigt dyra fonder för att själva få ut så stor provision som möjligt. Vi tar inte provision och har därför inga incitament till att rekommendera dyrare fonder än vad kunden behöver.

Stabila trots krisen

Covid-19-krisen har resulterat i historiskt stora fondutflöden under mars månad, men redan nu i april märker SAVR hur kundernas beteenden är på väg att återgå till det normala. 

– Trots att betydligt färre valde att investera i fonder under mars så hade vi netto positivt inflöde. Med andra ord växte bolaget trots att finansbranschen aldrig tidigare i modern tid mött en liknande motgång. 

Daniel Aarenstrup ser positivt på framtiden.

– Det har kommit mycket nischade spartjänster likt robotrådgivare de senaste åren, men ingen har på riktigt utmanat Avanza och Nordet. Vår ambition är att vara just den nya aktören som marknaden behöver och göra det med hjälp av disruptiva affärsmodeller, avslutar han.

EXTERN LÄNK: Läs mer om SAVR här  

FAKTA:

SAVR grundades 2016 och är finansierat av ett tjugotal välkända privatinvesterare. Bolaget driver via www.savr.com Sveriges första provisionsfria fondplattform.

Mer från SAVR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SAVR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?