1515
Annons
Innehåll från SavelendAnnons

SaveLend börsnoteras: Så ökar du chansen att få en aktiepost – rekordtillväxt under 2021

När P2P-aktören SaveLend nu börsintroduceras, kommer de som investerat på sparplattformen att ges prioritet när aktieposterna fördelas.

– Vill man öka sina chanser till tilldelning ska man se till att ha ett konto på SaveLend, säger Ludwig Pettersson, företagets VD.

Samtidigt visar årets första kvartalsrapport en omsättningstillväxt på 57 procent jämfört med Q1 förra året.

SaveLend, som erbjuder en investerings- och sparplattform för krediter, är i färd med att börsnoteras. Teckningstiden pågår just nu och avslutas 28 maj.

Totalt kommer runt 1.6 miljoner aktier att släppa till ett pris av 7:50 kronor styck.

SaveLend har valt att ge prioritet till de som redan investerat på plattformen, men även nya investerare har möjlighet att skapa ett konto för att ta del av erbjudandet och få förtur när aktieposterna fördelas. Läs mer på SaveLends hemsida. 

– Har man ett konto hos oss så är chansen större att man får en aktiepost. Vi vill ge våra investerare fler möjligheter att investera, säger Ludwig Pettersson.

Aktieposterna kommer att fördelas efter insatt kapital. Har man investerat 10,000, 20,000, eller 30,000 kronor så kan man få möjlighet att köpa aktier för motsvarande 5,300, 10,600, eller 16,000 kronor. Förhoppningen är att minst 1000 av investerarna ska köpa aktier. 

SaveLend har presterat mycket väl

Arbetet med att börsintroducera SaveLend kommer efter mycket starka tillväxtsiffror.

– Vi är på en stark tillväxtmarknad i Sverige, i Europa och globalt. Vår kvartalsrapport för Q1 var väldigt stark. Alla våra framåtblickande nyckeltal för plattformen och antalet fakturatransaktioner är ”All Time High”. Tangenterna pekar i rätt riktning, säger Ludwig Pettersson.

Även på kundsidan är tillväxten stor.

– Vi hade en rekordmånad i februari i år och den rekordmånaden dubblade vi i mars. Vi har aldrig någonsin välkomnat så många nya kunder som nu, säger han.

Framgången förklarar han delvis med företagets historia.

– Nu har vi sju års historik som gör oss trovärdiga i det vi säger. Allt vi har lovat har vi hållit. Det har marknaden noterat vilket stärkt vår position ytterligare, säger han.

SaveLend kopplar ihop investerare med låntagare

SaveLend har som affärsidé att koppla samman investerare med låntagare utan att de traditionella bankerna kopplas in och har sedan lanseringen 2014 förmedlat över 1 miljard kronor i lån. Trots den pågående coranapandemin har avkastningen hållit sig stabil och över plattformens målränta om 7-9 procent, med en avkastning från april 2020 till mars 2021 om 10,80 procent.

Med börsnoteringen, som sker på Nasdaq First North, kommer större krav på företaget, något som Ludwig Pettersson välkomnar.

– Vi gillar den ökande transparensen som det innebär att vara noterad. Vi vill ge våra investerare en större inblick i vår verksamhet, säger han.

Ludwig Pettersson påpekar att SaveLend sedan två år tillbaka i praktiken arbetat som om det vore börsnoterat, med en extern styrelse och hög nivå på Corporate Governance.

– För oss internt blir det ingen stor skillnad, avslutar han.

Läs mer om SaveLend på www.savelend.se och om prospektet på www.savelendgroup.se 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i krediter kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera