ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Samsung

Nya tv:n med ökad realism – ”Skalar upp din hemmabio med AI och maskininlärning”

Höst är tid för tända ljus och mys i soffan framför favorit-tv-serien. För att du ska få uppleva ökad detaljrikedom och ett nästan oändligt djup av realism skalar nya QLED TV 8K upp dina serier med hjälp av AI och maskininlärning. 

Sugen på nya QLED TV 8K? Läs mer här och se bilderna

 När dagarna blir allt kortare och höstkylan börjar göra sig påmind finns det inget mysigare än att kura ihop sig i soffan framför tv:n. Nya QLED TV 8K hjälper dig att fly rusket och mörkret där ute genom att göra detaljerna på skärmen så pass verklighetstrogna att du nästan kan röra vid dem. 

– Hemligheten ligger i den höga upplösningen och pixeltätheten. Med sina 33 miljoner pixlar kan du med en 8K-tv sitta hur nära tv:n som helst utan att lägga märke till enstaka pixlar, förklarar Samsungs tekniska produktchef Magnus Nilsson. 

 AI optimerar ljudet
För att kunna skala upp innehåll med lägre upplösning än 8K använder sig QLED TV 8K av extremt avancerad teknik i form av artificiell intelligens och maskininlärning – vilket innebär att du kan se dina serier eller filmer i hög såväl bild- som ljudkvalitet. Tv:n kan även skala upp lågupplöst material, men effekten blir bättre ju mer högupplöst ursprungsmaterialet är. 

– Den här tekniken analyserar och förbättrar även ljudet i varje scen för att ytterligare addera till känslan av att vara där.  

 Lyfter fram färger och detaljer
Magnus Nilsson berättar att den ljusstarka 8K-modellen Q900R även gör HDR-tekniken bättre och lyfter fram detaljer i såväl ljusa som mörka scener. Allt tack vare QLED-teknologin som med hjälp av små nanokristaller, i kombination med LED-belysning, kan återge nästan alla färger som ögat kan uppfatta. Bildkvaliteten som uppnås med QLED-tekniken är något som imponerat på Tek.no och Ljud & Bild som båda gett modellen Q9FN högsta betyg. 

– Med 100 procent färgvolym kan färgerna behålla sin lyster även i väldigt ljusa scener som exempelvis utspelas på havet en solig dag. QLED TV har även så mycket ljusstyrka att den kan konkurrera med andra ljuskällor i rummet, vilket innebär att du slipper släcka lampor eller dra för gardinerna för att slippa blänk i tv:n. 

 Nästintill slät baksida
QLED TV 8K smälter sömlöst in i inredningen och är dessutom väldigt enkel att montera. Väggfästet No Gap Wall Amount*, som säljs separat, är försänkt inuti tv:n på baksidan och det gör att den kan monteras så nära väggen som möjligt.  

– Vi har verkligen tagit tillvara att många användare tycker att det är viktigt att det inte är några onödiga mellanrum mellan tv och vägg. Med en nästintill slät baksida finns även goda möjligheter till att göra tv:n till den naturliga mittpunkten i vardagsrummet. Du som inte vill hänga den på väggen kan istället välja bland flertalet stativ.

 *Mätt från TV:ns bakersta punkt, mellanrummet kan variera beroende på installation och väggens beskaffenhet.

 Se TV:n som ”försvinner” mot väggen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Samsung och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies