1515
Innehåll från SalesforceAnnons

Så tar re-skilling jämställdheten till nästa nivå

Inger Lise Eng, Sr Director och Professional Services Nordics & Deputy Country Leader Sweden på Salesforce.
Inger Lise Eng, Sr Director och Professional Services Nordics & Deputy Country Leader Sweden på Salesforce.

I kölvattnet av pandemin väntar inte bara en rad olika utmaningar, så som vårdskulden och ekonomisk återhämtning, utan också en tilltagande jämställdhetskris. En kris som enligt Salesforce måste göras något åt, och det är nu.

Kvinnor och tjejer världen över möter fortfarande diskriminering och har ur ett globalt perspektiv inte en jämlik tillgång till vare sig utbildning eller vård. Dessutom är de fortsatt underbetalda. Enligt World Economic Forum kommer ingen av oss som läser den här texten att någonsin få uppleva sann jämställdhet under vår livstid, sannolikt inte våra barn heller. Det gäller även oss i Sverige. När det nu står klart att pandemin har en proportionerligt större inverkan på kvinnors förutsättningar att avancera i näringslivet, ser jämställdhetsgapet tyvärr ut att öka ännu mer. 

Här kan du läsa World Economic Forums rapport om jämställdhet. 

– Den alarmerande rapporten från World Economic Forum anger tre huvudskäl till varför jämställdheten i näringslivet inte ökar. Det första skälet handlar om att kvinnor i högre utsträckning än män arbetar i roller som automatiseras. Det andra skälet är att kvinnor har svårare att få tillgång till kapital och rätt nätverk. Den tredje orsaken är att kvinnor endast i begränsad utsträckning är representerade i yrken där lönetillväxten är hög, säger Inger Lise Eng, Sr Director, Professional Services Nordics & Deputy Country Leader Sweden, Salesforce. 

För få kvinnor i techsektorn

Inger Lise Eng menar att techsektorn är ett tydligt exempel på en bransch där det finns alldeles för få kvinnor. Techsektorn behöver hantera den svåra utmaningen att kvinnor i alla åldrar är kraftigt underrepresenterade i nya yrkesroller, såsom cloud computing, dataanalys och artificiell intelligens. 

Enligt nya estimat från McKinsey uppskattas det att kvinnors risk att förlora jobbet i spåren av pandemin är nästan dubbelt så hög som för män. Även om distansarbetet bidragit till ökad flexibilitet och känslan av bättre work- life-balance, riskerar kvinnorna att betala ett oerhört högt pris i termer av försämrad strukturell jämställdhet.

– Från att vi i Sverige tidigare haft en uppåtgående trend ser vi tyvärr tendenser på att andelen kvinnor i techsektorn stadigt minskar, säger hon och fortsätter:

– Post pandemin ser vi att flera kvinnor inom handeln, rese- och turismnäringen har tvingats skola om sig till nya digitala framtidsjobb för att få chans till en ny karriär mitt i livet. 

Nyligen släpptes IDC Salesforce Economy rapporten som visar på att det kommer skapas 43 600 nya netto jobb fram till 2026 i Sverige inom den nya molnekonomin. De nya framtidsjobben och demokratisering av tech utbildningar, samt att kunna arbeta från var som helst när företagen nu har digitala huvudkontor - innebär nya möjligheter och större frihet för kvinnor.

– För att skapa arbetsplatser som verkligen speglar samhället behöver vi både unga tjejer och erfarna seniora kvinnor representerade på alla nivåer, men kanske särskilt i bolagsstyrelser och på ledningsnivå. Tillsammans kan vi skapa ett mer inkluderande samhälle än vi tidigare verkat i, där alla känner sig sedda, hörda och värderade. Och jag kan lova dig att vi på Salesforce drar vårt strå till stacken, bland annat via våra topp 10 partners driver vi på re-skilling agendan för att gemensamt skapa en bestående förändring på svenska marknaden, säger Inger Lise Eng.

Vill du veta mer om Salesforce? Läs mer här!

Mer från Salesforce

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Salesforce och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?