Innehåll från SalesforceAnnons

Plattform för massvaccinering klar

Ashwini Zenooz, Chief Medical Officer på Salesforce.
Ashwini Zenooz, Chief Medical Officer på Salesforce.

Administration av massvaccinering mot covid-19 kräver samarbete mellan stater, myndigheter och privata aktörer – och en effektiv plattform för delning av data. Nu finns en sådan på plats.

Läs mer om hur tekniska plattformar kan hjälpa till vid distribution av vaccin.

Att snabbt och effektivt vaccinera världens befolkning mot covid-19 är en gigantisk utmaning som kommer att kräva samarbete mellan offentliga och privata aktörer. Det menar Ashwini Zenooz, Chief Medical Officer på molnjätten Salesforce, som nyligen arrangerade ett event med fokus på distribution av vaccin. 

– Företag och myndigheter världen över måste arbeta tillsammans. Det krävs tekniska plattformar som kan säkerställa att vaccinet distribueras solidariskt och effektivt, och för att utbyta och sprida tillförlitlig och konsekvent information kring de olika vaccinernas effektivitet och krav på hantering.

Ashwini Zenooz framhåller vikten av att prioritera högriskgrupper och vårdanställda, och se till att även fattigare länder ges snabb tillgång till vaccin. För att garantera en solidarisk och rättvis fördelning av vaccin mot covid-19 mellan världens länder har Världshälsoorganisationen WHO och den globala vaccinalliansen Gavi lanserat en mekanism kallad Covax.

Salesforce ska inom ramen för Covax hjälpa Gavi hantera all den data som krävs för att administrera distributionen av omkring två miljarder doser vaccin mot covid-19 i 190 länder innan årets slut. Sverige stödjer Gavi med 350 miljoner kronor om året och i höstas meddelade regeringen att man skjuter till ytterligare 100 miljoner under pandemin.

Massvaccinering i rekordfart

Salesforces molnplattform gör det möjligt för Covax att driva en webbaserad portal där aktörer i samtliga deltagande länder kan utbyta information kring olika vacciners krav på hantering och tillgänglighet.

Hanteringen av stora mängder data är en av Salesforces styrkor och omfattningen av massvaccinering i rekordfart ställer stora krav på skalbarhet och tillförlitlighet hos de tekniska plattformar som används. Det säger Seth Berkley, vd för Gavi.

– Vårt partnerskap med Salesforce ger en infrastruktur där alla inblandade kan dela viktig information och kommunicera effektivt. Dessutom säkerställer samarbetet att människor över hela världen, särskilt i fattiga länder, får tillgång till vaccin som skyddar dem mot Covid-19 och därmed hejdar de katastrofala sociala och ekonomiska konsekvenser som pandemin hittills orsakat.

Salesforce.org är den enhet inom Salesforce som utvecklar plattformar för icke vinstdrivande verksamheter som NGO:er. Enhetens vd Rob Acker ser fram emot att samarbeta med Gavi:

– Det känns fantastiskt att vara en del av ett av de största vaccinationsprogrammen i vår livstid.

Läs mer om hur tekniska plattformar kan hjälpa till vid distribution av vaccin. 

Fakta: Detta är Salesforce

Salesforce, den globala Customer Relationship Management (CRM) ledaren, gör det möjligt för företag i alla storlekar och branscher att transformera digitalt och skapa en komplett 360-graders vy över sina kunder. Företaget har 300 000 kunder över hela världen och 54 000 anställda. För mer information om Salesforce (NYSE: CRM), besök www.salesforce.com/se 

Mer från Salesforce

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Salesforce och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?