ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Riksbyggen

Energi – tjänsteområdet alla kunder efterfrågar

  • Allt fler fastighetsägare har insett fördelarna med att låta en erfaren förvaltare sköta jobbet.

Energi är en av de största kostnaderna för en fastighetsägare och det finns mycket pengar att spara på att se över sin energianvändning.

Allt fler fastighetsägare har insett fördelerna med att låta en erfaren förvaltare sköta jobbet.

– Det är en enorm efterfrågan på energitjänster just nu. Våra kunder skriker efter oss, säger Robin Dunborg, energiingenjör på Riksbyggen.

Läs mer om Riksbyggens energiförvaltning

En genomtänkt energiförvaltning bidrar till både ett bättre driftnetto på fastigheten och en tydlig hållbarhetsprofil. På Riksbyggen har man en vid palett av energitjänster, både för kommersiella kunder och bostadsrättsföreningar. Det går att anlita Riksbyggen för allt eller bara några delar av energitjänstpaketet.
– Vårt baspaket är tillsyn och skötsel av de tekniska installationerna, vilket innebär att en tekniker åker ut till kunden och ser till de fysiska komponenterna. Sedan finns det flera tilläggsavtal som exempelvis driftövervakning genom larmhantering av fel- och driftlarm samt individuell mätning där vi får möjlighet att samla in underlag för att kunna debitera den faktiska användningen, säger Robin Dunborg.

Även energiutredning, energioptimering och energideklaration finns bland Riksbyggens energitjänster och samtliga tjänster grundas på företagets ledord: långsiktighet, trygghet, samverkan och nytänkande.
– Vi har inget intresse i kortsiktiga affärer hos våra kunder utan vi vill skapa en långsiktig och trygg affärsrelation för många år framöver.
– När vi kliver in med vårt största premiumpaket, ”Energioptimering”, besöker vi kunderna och utför en energiplan (energiutredning) där vi identifierar förbättringspunkter och tar fram åtgärdsförslag som presenteras som investeringar. Investeringarna planeras in under avtalstiden ihop med kunden. Vi blir en rådgivare till kunden och lägger upp en plan som fungerar både tidsmässigt och ekonomiskt, säger Robin Dunborg och fortsätter:
– Vi bistår också med genomförandet av  åtgärderna. Genomförandet utför vi som konsulter där vi tar på oss kundens roll som beställare. Skulle kunden vilja ha ett fast pris utan risker är alternativet att vi tar rollen som entreprenörer. Vi skräddasyr helt enkelt upplägget utifrån kundens önskemål. 

Samtidigt menar han att det hos de flesta kunder finns mycket lågt hängande frukt, det vill säga saker som är lätta att åtgärda med kort payoff.
– Den kunden jag senast gjorde en energioptimering hos kunde spara runt 80 000 kronor eller mer om året genom att investera knappt 350 000 kr.  Det finns många saker som går att lösa fort och som sparar pengar åt våra kunder. 

Varför ska man välja Riksbyggen som sin energiförvaltare?
– Riksbyggen är en stor organisation, vi finns över hela Sverige med 2 700 medarbetare och vi har en enorm kompetensbas och lång erfarenhet. Vi kan vår sak och leder våra kunder samma väg. Vi hjälper dem med både hållbarhet och ett ökat driftnetto, säger Robin Dunborg.

Att hjälpa kunderna, både kommersiella- och offentliga fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, att bli mer hållbara är en viktig del i Riksbyggens hållbarhetsarbete. Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet  och under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, enligt Sustainable Brand Index B2B.
– Dessutom finns vi kvar i morgon också. Vi är en långsiktig och trygg partner. Och vi sysslar inte bara med utredningar och utförande, vi jobbar med aktiv uppföljning. På så sätt finns vi med hela vägen som en partner som tar ansvar, avslutar Robin Dunborg.

Ta ett helhetsgrepp om förvaltningen

Fakta:

  • Riksbyggen grundades 1940 och är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter.
  • Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar cirka 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt kommersiella och offentliga lokaler. Det innebär att mer än en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen tar hand om. Sammanlagt har Riksbyggen verksamhet på över 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr.
  • Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Riksbyggen och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies