Annons
Innehåll från RicardoAnnons

Ricardo skapar hållbara lösningar

Ingenjörs- och miljökonsultföretaget Ricardo utvecklar rena, effektiva och integrerade framdrivnings- och energilösningar för en hållbar framtid inom transport och energisektorn.

I över 100 år har Ricardo använt teknik och tillverkningskunskap för att hjälpa globala fordonstillverkare att innovera och förbättra effektiviteten och prestandan hos sina produkter.

– Nu när globala fordons- och energiföretag söker lösningar på världens mest komplexa mobilitetsutmaningar är Ricardos uppdrag att leverera miljövänlig teknikinnovation som är ren, effektiv och integrerad till tillverkare av personbilar, kommersiella fordon och maskiner, urban mobilitet, järnväg, marin, flyg och energi, säger Ricardos vd Steve Dyke.

Ny testanläggning snart i bruk

Med ”ren” menar Ricardo att de möjliggör vägen till klimatneutral framdrivning och minskade kostnader för omställningen mot elektrifiering och hybridisering. Vid Shoreham Technical Center i Storbritannien är de i dialog om delfinansiering av en anläggning för utveckling av vätgasmotorer. Och den nya testanläggningen som samlar tester av batterier, elmaskiner, hybrid- och fullelektriska fordon, förbränningsmotor och drivlinor kommer att vara i bruk i slutet av 2020. 

Genom säkra virtuella gränssnitt till sina anläggningar har Ricardo för sina globala kunder under året hanterat över ett halvt dussin virtuella certifieringsprogram med endast hårdvaran på plats. Detta inkluderar den första fullt virtuella certifieringen av stora marinmotorer tillsammans med norskbaserade Bertel O.Steen Power Solutions.

– Vi är mycket engagerade i våra nuvarande kunder här i Skandinavien samtidigt som vi nu möter nya segment med vår beprövade teknik och innovation, säger Per-Inge Kruse, chef för affärsutveckling på Ricardo.

Kortare väg till marknad

Inom effektivitet fokuserar Ricardo på att utöka räckvidden, leverera snabbare laddning, maximera bränsleekonomi, minimera energilagringskostnader storlek och vikt samt minska de totala ägandekostnaderna för att göra det möjligt för globala fordons- och energiföretag att snabbare nå marknaden med sina produkter och förbättra fordonets effektivitet och prestanda. 

Integrerad är ett direkt svar på den växande komplexiteten i framdrivnings- och energisystem. Ricardos systemoptimering tar hänsyn till smart integration för framdrivning, applikation och infrastruktur i samband med integrationen av en leverantör eller ny teknik i ett komplett system. 

Om Ricardo  

Ricardo finns i 21 länder. Från Göteborgskontoret erbjuder de skandinaviska tillverkare en fullservice-teknikkonsultlösning inom virtuell utveckling, digital säkerhet, framdrivningssystem, batteriteknik och elfordon, samt nischtillverkning. Läs mer om Ricardo här.

Mer från Ricardo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ricardo och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?