ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Resia Företag

Gammal frityrolja kan bli nästa flygbränsle

Åkroken Science Park i Sundsvall flyger fossilfritt med hjälp av Fly Green Fund.
– Vi är många som vill flyga mer hållbart, säger vd:n Eva Nyh Hederberg.

Svenska företag jobbar hårt för att minska vår miljöpåverkan. Ett sätt att skapa ett mer hållbart resande är att använda sig av bioflygbränsle, gjort på bland annat förbrukad frityrolja. Enligt Transportstyrelsen är bioflygbränsle en ny och viktig chans för flyget att minska både användningen av fossila bränslen och att minska flygets klimatpåverkan.

 Vill du bli en miljösmartare resenär? Läs mer

Resia har som enda svenska affärsresebyrå ett samarbete med Fly Green Fund. Fonden är en ekonomisk förening utan vinstintresse med ambitionen att kickstarta marknaden för bioflygbränsle i Norden.
Tillsammans med Fly Green Fund har Resia skapat möjligheten att erbjuda sina kunder att köpa bio-verifikat – ett sätt att subventionera och främja marknaden för bioflygbränsle. Målet är att så långt som möjligt erbjuda fossilfria flyg, och därmed minska flygets negativa påverkan på miljön.

 ”Produceras för lite bioflygbränsle”
Åkroken Science Park i Sundsvall är ett företag som tagit beslut att köpa bio-verifikat genom Resia för att kompensera resorna. 

– Som innovationsdrivande aktör tycker jag förstås att vi ska ligga i framkant. Och för oss känns det självklart att vi ska vara med att driva utvecklingen av bioflygbränsle och ett mer hållbart resande, säger Eva Nyh Hederberg, vd för Åkroken Science Park som är en plattform för innovation, entreprenörskap och tillväxt i Mittsverige.

 Varför valde ni att skriva avtal med Fly Green Fund genom Resia?
– Jag har ett förflutet inom flyget och vet mycket väl att det går att flyga mer hållbart. Utmaningen är att det är dyrt och att det produceras för lite bioflygbränsle. Visar vi att vi är många som vill flyga mer hållbart, och att vi är beredda att betala för det, är jag övertygad om att producenterna av bioflygbränsle ser en marknad.

 Läs mer om Fly Green Fund och hållbart resande

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Resia Företag och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies