ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Resia Företag

Därför ska ni ha nästa konferens på Färöarna

Annorlunda och avskilda miljöer som utmanar sinnena, skänker eftertanke och gör mötena än mer givande. 
Att hålla företagets konferens på en oväntad plats har blivit allt mer populärt.
– För två år sedan var Färöarna relativt okänt, men är nu en destination som efterfrågas oftare av kunderna, säger Björn Wigge, 
produktchef Möten, Event & Konferens hos Resia.


Konferens på Färöarna – det här kan du förvänta dig!

Ett sätt för företaget att kliva ur komfortzonen – samtidigt som det ger möjligheter att svetsa samman medarbetarna. Så beskriver Björn Wigge konferensresorna som tar sikte på resmål bort från den klassiska storstaden.
– Vi ser att fler företag än förut funderar på om de ska testa något nytt. Det är långt ifrån alla företag som vill byta ut resan till storstaden i nuläget, men trenden är absolut uppåtgående.

Anledningen till att företagen i större utsträckning söker efter lugn och avskildhet är framförallt att tempot i dagens arbetsliv drivits upp, menar Wigge:
– Nuförtiden är vi ständigt påpassade av kollegor i öppna landskap, det är mejl, chattar och telefonsamtal. Den här lugna stunden på kontoret finns inte längre. Därför nappar fler och fler på tanken att ha en konferens utan brus, det ständigt uppkopplade. Man behöver helt enkelt komma bort, oavsett om man ska reflektera eller prata strategi och framtid.

Wigge tror även att rörligheten på jobbet är en faktor till behovet av nya, mer avskilda, konferensdestinationer:
– Kontoret är inte längre kittet som håller ihop företaget, det är inte alls lika givet som tidigare. Många sitter utspridda, ibland i olika städer, och det ökar behovet av att träffas för att känna samhörighet. Därför är ett annorlunda och lite avlägset resmål att rekommendera. Det blir en investering i personalen.

4 steg till en ovanlig konferens

1. Var noga med syftet
”Vad vill ni få ut av konferensen? Ska det vara en snabb avstämning, tid för reflektion och planering eller ett sätt att svetsa samman de anställda?” Det är helt avgörande både för val av resmål, boende och programupplägg.

2. Tänk på personalgruppen
”Ta hänsyn till vilka som ska åka med. Är de öppna för en resa där man tar på sig jackan, vandrar några timmar och kokar mat över eld eller skulle de slå bakut?”

3. Våga tänka annorlunda
”Det finns något inrutat med att åka till en storstad, där det är lätt att splittras och sticka iväg på egen hand. Varför inte sikta in sig på en mindre plats som främjar umgänge och tid för reflektion?”

 Bli inspirerad – se våra förslag på destinationer

4. Få ut det mesta av budgeten
”Alla företag har förstås inte möjlighet att åka till Färöarna, men ni kan få en lika bra effekt genom att till exempel hyra storstugor i de svenska fjällen. Dit kan man tex. ta en proffskock, ni delar upp er i matlag och lagar mat tillsammans.”

5. Tänk på de där hemma
”Ett smart sätt att göra personalgruppen extra glad är att tänka ett steg längre och ta hänsyn till effekterna på hemmaplan när de anställda åker iväg. Som t.ex. att ge den som lämnas kvar hemma en liten överraskande gåva, som biocheckar eller blomsterbud, medan sambo eller förälder är borta på konferens. Det är ett litet bonustips som gör att du som arbetsgivare garanterat vinner stor uppskattning hos dina anställda .”

 Vill du anordna en annorlunda konferens – låt oss ge dig ett förslag!

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Resia Företag och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies