Annons
Innehåll från RecionAnnons

Kärnkompetens i centrum hos Recion

Att utföra högtrycksrörslösningar och leveranser i avancerade projekt och miljöer är Recions specialitet. Med intern kompetens och en fullservicekedja erbjuder den nordiska rörexperten lösningar i krävande projekt världen över. 

Recions förflutna är en del av den tidiga finska och nordiska industrihistorien. Den finska rörspecialisten har en lång bakgrund av projektkörning och prefabricering av rör och verkar idag på ett globalt plan, men med huvudfokus i Norden. En av företagets senaste stora leveranser gick till Stockholm Exergi i Högdalen. 

– Uppdraget bestod av en helhetslösning av rörmontage i deras nya panna. Leveransen omfattade bland annat allt från framtagning av detaljkonstruktion till montage på plats och slutdokumentation, säger Mika Streng, enhetschef för energi- och processindustriavdelningen på Recion. 

Läs mer om Recions lösningar här.  

Skiljer sig från konkurrenterna

Att Recion erbjuder en komplett leveranskedja in-house gör dem mer eller mindre unika. Mika Streng förklarar att det annars är vanligt att företag enbart erbjuder delar av leveranskedjan. Han understryker dessutom att bolagets verkstad har de enda kraftfulla maskinerna i Norden som krävs för att hantera och böja höglegerade specialrör. 

– Vi har hela leveranskedjan täckt från början till slut till skillnad från våra konkurrenter. Vår specialitet är vår konstruktionsavdelning och med över 40 års erfarenhet kan vi faktiskt lugnt skryta med att vi har den mest kompetenta högtrycksrörskonstruktionen i Norden, säger Mika Streng.

Läs mer om Recions högtrycksrörtillverkning här. 

Intern kärnkompetens skapar fördelar

En av hörnstenarna i Recions verksamhet är den interna expertisen. Att besitta omfattande intern kompetens – allt från projektledare och konstruktörer till projektpersonal på kontor och ute på kundernas byggplatser – möjliggör sömlös kontroll över kvaliteten på Recions leveranser. Något som är till stor fördel för kunden. 

– Det blir säkrare, effektivare och billigare för kunden med en partner som löser helheten. Vårt arbete slutar inte efter att projektet är klart, utan vi finns med även efter och hjälper till under garantiperioden. Vårt fokus är att tillhandahålla service åt våra kunder i krävande projekt, säger Mika Streng. 

Kunskap och erfarenhet föder expertis

Recions fabrik är belägen i Ylivieska i mellersta Finland medan huvudkontoret ligger i Helsingfors. Sammanlagt har företaget idag runt 200 anställda där flera har arbetat på företaget i decennier. 

– Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av branschen – vi är experter på högtrycksrör helt enkelt. Det finns en anledning att vi under de senaste 20–30 åren har varit med i nästan alla anläggningar i Norden som har krävande rörsystem, säger Mika Streng. 

Fakta:

Recion erbjuder tjänster inom projektledning och rörkonstruktion, mekaniska installationer, tillverkning och varmförzinkning. Företagets projektkontor ligger i Helsingfors och tillverkningsverkstaden i Ylivieska. Recion har cirka 200 anställda. Läs mer om Recion här.  

Mer från Recion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Recion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera