1515
Annons
Innehåll från RCO SecurityAnnons

Expert: Så kommer mobilen och elektroniska taggar att förändra fastighetsbranschen

Fastighetsägare vill få bort dyrbar nyckelhantering och istället låta mobiltelefoner och elektroniska taggar fungera som elektroniska nycklar – så att behörighet kan ges på distans.

–  Öppna system, färre nycklar och en långsam övergång till fler smarta funktioner är de största trenderna för passersystem i kommersiella fastigheter, säger Michael Rehlin, RCO Securitys försäljningschef för region Norr.

I konceptet smarta byggnader är elektroniska passersystem en hörnpelare. 

Digitala lås med mobila nycklar har funnits en tid, men lösningen har saknat smidig skalbarhet. 

Kontroll av access till enskilda dörrar innanför det yttre skalskyddet på en fastighet har varit besvärligt att administrera. Det har lett till att digitala lås mest har varit lämpliga för kommersiella fastigheter, kontor, coworking-utrymmen, gym och parkeringar.

Digitala lås öppnar nya möjligheter

Nu börjar det komma lösningar som gör att fastighetsägare på ett betydligt enklare sätt kraftigt kan skala upp digitaliseringen av låslösningarna i sina bestånd, till fler typer av fastigheter och dörrar längre in. 

Därmed uppnås stora tids-, resurs-, och kostnadsbesparingar som kommer att skapa mervärde för användarna.

– När det gäller flerfamiljsbostäder går trenden mot det digitala trapphuset som gör att det är nyckelfritt hela vägen in i lägenheten och med exempelvis tvättstugebokning, säger Michael Rehlin.

Med digitala passersystem på plats kan sedan andra funktioner integreras, som till exempel möjligheten att reglera belysning och värme beroende på om någon befinner sig i en lokal eller inte.  

Integrera olika tekniska system i en fastighet

Andra typer av system som ska kunna knytas ihop kan till exempel vara larm, postboxar och olika typer av administrationssystem. Att få bort flera nivåer av administration är ofta målet. 

Magnetkontakter kan ytterligare skala upp digitaliseringen.

– Om en magnetkontakt indikerar att ytterdörren inte är stängd blir det ineffektivt om värmen är på. Då kan det justeras automatiskt, säger Michael Rehlin, och avslutar:

– Det börjar tänkas mer och lite annorlunda kring sådana här saker. Vi ser en väldigt snabb utveckling just nu med många nya möjligheter, och här kan RCO Security hjälpa till.

Fakta om RCO Security AB
Vi utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom närhet till våra kunder skapar vi en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se

 

Mer från RCO Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?