Innehåll från Range RoverAnnons

Kom, kung Bore – vi är redo!

Vintern borde vara här nu. 

Och med den bilkörning som andas ombonad trygghet och säkerhet. 

Med en av bilvärldens mest ikoniska fyrhjulsdrivna suvar klarar du dig genom den kalla årstiden – och gör det med klass.

Land Rover är kända för att bygga bilar som färdas lika lätt över både årstider, landskap och olika slags underlag. I år firar deras ikoniska modell Range Rover 50 år.

Den tidlösa designen och lika självklara framtoningen har blivit både en föregångare och  förebild för hur smarta och snygga suvar ska konstrueras. Robusta bilar med bra komfort och trygg fyrhjulsdrift, men som med sedvanlig brittisk twist ändå sticker ut från mängden.

Ikonisk status

Trots Land Rovers idag ikoniska status som biltillverkare gäller det att hela tiden stå på tårna när det kommer till utveckling och den senaste teknologin. Därför finns en övervägande del av den brittiska bilflottan idag även som laddhybrider.

Mer om Range Rover Sport PHEV 

Range Rover Sport lanserades första gången 2004. Och för två år sedan tog den ansiktslyfta versionen en delvis ljudlös väg in mot framtiden med Plug-in hybriden Ranger Rover Sport PHEV. Under ett både muskulärt och sofistikerat yttre väntar över 400 hästkrafter i ett sportigt paket – från fälgar till en leende kylargrill. 

Elmotorn ger upp till 51 kilometer av avgasfri bilkörning och väljer man standard som körläge sker övergången mellan bensin- och elmotor helt sömlöst. Men oavsett varifrån energin hämtas är kraften och den kompromisslösa ambitionen att ta dig exakt dit du vill lika stark.

Elmotorn i Range Rover Sport ger upp till 51 kilometer av bullerfri bilkörning.
Elmotorn i Range Rover Sport ger upp till 51 kilometer av bullerfri bilkörning.

Läckra linjer

Lillasyster Range Rover Evoque väckte uppmärksamhet för sin formgivning redan från födseln för tio år sedan. Designchefen Gerry McGoverns visioner blev verklighet och har gjort Evoque till en stilbildare med 225 internationella priser i bagaget – och tack vare sina läckra linjer ledande i klassen av något mindre suv-modeller.

Range Rover Evoque PHEV lanserades som hybrid tidigare i år. Den går upp till 55 kilometer på ren eldrift. 30 minuter tar det sedan för att ladda batteriet upp till 80 procent med hjälp av en DC-snabbladdare.

Mer om Nya Range Rover Evoque PHEV 

Och precis som i Range Rover Sport-modellen handlar det om högsta prioritet på komponenterna kvalitet, komfort och köregenskaper. Allt inpackat i ett julpaket som gör Evoque till en av vinterns verkliga ljuspunkter, oavsett om man väljer att ta sig fram på vindlande, vita vintervägar eller i mer aktiv stadstrafik.

Perfekt sikt genom motorhuven

Nya Range Rover Evoque PHEV har utrustats med den unika lösningen ClearSight Ground View. Genom en banbrytande kamerateknik kan föraren göra motorhuven genomskinlig på infotainment-skärmen. Och på så sätt direkt se underlaget framför och under motorhuven; ett snabbt beroendeframkallande hjälpmedel för att hela tiden hålla koll på underlaget. Inte minst viktigt för den som vill ge sig ut på småvägarna i vinter. Men lika oumbärligt i trånga utrymmen eller för att inte skada fälgar mot höga trottoarkanter.

Se hur ClearSight-funktionen fungerar 

Både Range Rover Sport och Range Rover Evoque gör körning i vinterväglag till en ren fröjd. Med hjälp av teknologin Terrain Response 2 anpassas responsen hos bilens motor, växellåda, differentialer och chassisystem efter körförhållandena. För att göra bilkörningen så säker som möjligt i varje situation kan man välja mellan sex olika lägen: Dynamic, ECO, Comfort, Gräs/grus/snö, Lera och hjulspår.

Just nu erbjuds många specialpaketerade Signature-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen här 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?