Annons
Innehåll från QuickbitAnnons

Kryptovaluta – ett säkrare sätt att göra affärer

Allt fler e-handlare upptäcker fördelarna med kryptovaluta; inte nog med att det blir enklare att planera kassaflödet, utan alla transaktioner sker omedelbart utan kostsamma mellanhänder samtidigt som de omedelbart synliggörs i blockkedjan.

– Blockchain och kryptovalutor ger oss ett säkert och transparent sätt att göra betalningar med, säger Ejub Bicic, produktchef på QuickBit.

Sedan svenska QuickBit startade 2016, har betalföretaget arbetat hårt med att göra kryptovalutor mer allmänt tillgängliga för både konsumenter och handlare. På senare tid har QuickBit växt så att det knakar och idag har bolaget drygt 40 anställda i fyra länder.

– Vi är ett av Sveriges första börsnoterade fintechbolag som arbetar inom blockkedjor och kryptotjänster. Det har satt oss i strålkastarljuset på ett sätt som innebär mycket höga krav på leveranssäkerhet och effektivitet, vilket passar oss bra. Vi har väldigt höga ambitioner vad gäller att leverera trygga tjänster, säger vd Serod Nasrat.

En mycket säker teknik

På många håll råder fortfarande en viss skepsis vad gäller kryptovaluta och blockkedjor; det ryktas om hackade handelsplatser där användare har förlorat sina coins och QuickBit får ofta frågor kring säkerheten. Björn Hedelund, security lead på QuickBit, betonar dock att de drabbade handelsplatserna antagligen saknat säkerhetsrutiner eller regelbundna tester.

– Blockkedjor är en oerhört säker teknik, inte minst på grund av dess stora transparens. Alla transaktioner blir genast synliga, så både leverans och mottagning kan enkelt bevisas. Detta medför en nästintill obefintlig risk för bedrägerier och återköp. De enstaka fall när säkerheten har brustit har det handlat om den mänskliga faktorn, exempelvis att folk inte har koll på sina privata nycklar eller att företag har brustit i sitt säkerhetstänk.

Viktigt att fortbilda

Säkerheten är alltså högsta prioritet hos QuickBit, betonar Björn. Här får han medhåll från Ejub, som i sin tur efterlyser att fler företag integrerar säkerhetstänket på alla nivåer.

– Allt fler e-handlare hör av sig till oss och vill ta betalt i kryptovaluta i sin utcheckning. Antalet konsumenter som använder kryptovaluta ökar också. Det är väldigt roligt, men kryptovaluta och blockkedjor är fortfarande i sin linda inom det här användningsområdet. Därför är det centralt för oss att fortbilda och medvetandegöra våra medarbetare kring både möjligheter och utmaningar med tekniken, samt skapa en kultur där vi integrerar ett säkerhetstänk naturligt i alla arbetsprocesser. Det leder till att de lösningar vi lanserar blir säkrare.

Ett bra komplement

För QuickBit som leverantör handlar utvecklingen framförallt om innovation och nya sätt att bygga lösningar som också framöver kan utgöra bra komplement till traditionella valutor.

– Fördelarna är uppenbara – med kryptovalutor kan man göra allt som man gör med traditionella valutor, men många gånger på ett både snabbare och säkrare sätt. För att fler ska introduceras till den här tekniken krävs det att vi i branschen utvecklar lättanvända produkter som kan lösa användarnas behov. Här vill vi fortsätta att gå i bräschen, säger Serod.

– I höst lanserar QuickBit två konsumentprodukter med fokus på att göra kryptovalutor användbara i vardagen. Den digitala och mobila plånboken QuickBit App och betalkortet QuickBit Card ger slutkonsumenter de säkra, enkla och utbildande produkter som vi tror kommer vara avgörande för att fler ska upptäcka fördelarna med kryptovalutor, avslutar Ejub.

Några fördelar med kryptovaluta och blockkedjor

– Ingen bedrägeririsk för e-handlare

– Inga inlösenavgifter

– Betalningen blir tillgänglig omgående

– Transparent transaktionsmetod

– Hög leveranssäkerhet

Läs mer på quickbit.com 

 

 

Mer från Quickbit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quickbit och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?