Innehåll från Pulsen IntegrationAnnons

Effektivt ekosystem accelererar tillväxt

Att ta kontroll över sina digitala processer blir allt viktigare för att företag och organisationer ska kunna utveckla sin verksamhet och kommunicera med omvärlden. En väl designad och lättrörlig digital plattform innebär kortare time to market för nya produkter och tjänster och gör verksamheten konkurrenskraftig.

Som Nordens ledande leverantör av säkra och integrerade digitala informationsflöden hjälper Pulsen Integration sina kunder att utveckla verksamheten.

– Vi hjälper våra kunder att bli effektiva i sina ekosystem, så att de snabbt, enkelt och säkert kan hålla igång eller komma igång med digital kommunikation. Ingen verksamhet eller IT landskap fungerar isolerat och det är viktigt att kunna byta kommunikationspunkter och bilda nya konstellationer utan risk för stopp eller kommunikationsfel i verksamheten. Med vår hjälp får våra kunder och leverantörer effektiva digitala informationsflöden mellan mobila enheter, molntjänster, organisationer, människor och system, säger John Torgersson, VD.

Hur utvecklar man ett effektivt digitalt ekosystem?

Anledningen till varför man behöver optimera den egna verksamheten med digitala verktyg är unik för respektive verksamhet. Det kan vara i syfte att bli mer kostnadseffektiv för att kunna utveckla verksamheten med nya produkter och tjänster eller för att kunna integrera förvärv i kärnverksamheten. Grunden till att lyckas med ett effektivt digitalt ekosystem är att ha en väl genomtänkt strategi för hur man integrerar verksamheter, människor, prylar och system. Samt hur man tillgängliggör den information som finns och som flödar inom en organisation på ett säkert sätt.

Just nu finns det på grund av pandemin något mindre kapital på marknaden vilket innebär att det är färre som satsar på att produkt- och tjänsteutveckla från grunden. Digitala ekosystem, eller det man kallar för business ecosystem, är något alla pratar om som det nya sättet att hitta tjänster och konstellationer som man var och en för sig aldrig hade kunnat skapa. Att ha förmågan att kunna gå ihop med olika aktörer för delad risk och avkastning innebär att verksamheter kan hitta innovation genom integration. 

– Hos de allra flesta företag finns idag en utmaning i att hantera att många jobbar på distans och mycket av verksamhetens information genomgår en flytt till molnet. Vi ser att många verksamheter öppnar upp sin information och skapar APIer för att underlätta integration. Vilket ställer stora krav på kontroll och säkerhet kring åtkomsten av verksamhetens information, säger John Torgersson.

Affärsrådgivning som underlättar digital transformation

Med experter inom bland annat strategisk rådgivning, affärsoptimering och datahantering har Pulsen Integration som mål att optimera verksamhetsprocesser, användarnytta och system.  

– Vi jobbar inom områdena identitet, åtkomst, säkerhet, integrationer och processer och kan ansvara för hela utvecklingsprojekt. Att använda digitala plattformar där vi sköter integration och säkerhet bidrar till ett att kunden blir snabbrörlig i sitt ekosystem snarare än att ekosystemet blir snabbrörligt även om det kan vara en effekt på längre sikt. På grund av att kundens verksamhet då är snabbrörlig, automatiserad och har säker och auktoriserad insyn i informationsflöden kan de lätt ställa om utefter marknadens svängningar, säger John Torgersson.

Om oss

Pulsen Integration är en del av Pulsenkoncernen och opererar inom privat och offentlig sektor på den nordiska marknaden. Vi hjälper våra kunder bli effektiva i sina ekosystem genom marknadsledande tjänster inom Digitala plattformar, Integration och IAM. Idag hjälper vi hundratals verksamheter att dra nytta av redan gjorda investeringar samtidigt som vi stöttar deras digitala transformation.

- Vi skapar en bättre omvärld med IT som möjliggörare.

Besök oss på:

pulsen.se 

pulsen.se/integration 

Mer från Pulsen Integration

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pulsen Integration och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?