Annons
Innehåll från ProactAnnons

Proact tar taktpinnen i den digitaliserade världen: ”Data är det nya guldet”

En mer digitaliserad arbetsvardag innebär en ökad mängd data, inte minst i form av maskingenererad sådan. Mer data medför stora och värdefulla möjligheter för företags verksamheter om det hanteras på ett effektivt sätt – något som kräver en stabil it-infrastruktur. Den expertisen finns hos Proact, som i dag är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster.

Sedan 1994 har Proact PACT +0,78% Dagens utveckling genomfört tusentals lyckade projekt runtom världen, och kan i dag bistå med allt från en mängd olika moln- och konsulttjänster till IT-infrastruktur och finansiering. I en samtid där data väcker större intresse än någonsin är det av största vikt att hanteringen av den sker korrekt. Att lagra, skydda och återskapa data har varit fundament som Proact lutat sig mot ända sedan starten.

– Starka och långa samarbeten med stora teknikleverantörer likt NetApp har genom åren banat väg för vår framgång, och i dag är vår verksamhet mer relevant än någonsin förut, säger Per Sedihn, CTO på Proact.

Ny AI-plattform

I takt med att digitaliseringen och Internet of Things börjar ta rejäl plats världen över fortsätter mängden data öka, både i form av enterprise application software (EAS), hemkataloger och maskingenererad data. En större datamängd kan vara mycket gynnsamt för många företag som använder sig av olika typer av data till vardags, men då krävs en it-infrastruktur som möjliggör det. Detsamma gäller för de företag som vill använda sig av artificiell intelligens och där kommer Proact in i bilden med sina många olika lösningar. Ett exempel är det nya AI-system som levererats till Örebro universitet.

– Många företag har ett stort intresse för AI, så det är givetvis oerhört roligt att vi är med i grundforskningen och stöttar projekt likt Örebro universitets. Det är väldigt spännande, förklarar Per Sedihn.

Det nya AI-systemet från Proact är både kostnadseffektivt och flexibelt, och kliver direkt in och effektiviserar flera processer. Per Sedihn berättar att syftet är att både sprida kompetens inom AI men även att göra det mer tillgängligt som verktyg.

– Data är det nya guldet och det stora värdet i en AI-plattform. Data måste sparas och skyddas, vilket vår plattform gör effektivt samtidigt som den erbjuder den trygghet, säkerhet och det ramverk som krävs, säger han och fortsätter:

– Det saknas i dag generellt sett kompetens och kunskap inom artificiell intelligens och det råder en enorm resursbrist. Men AI kommer finnas i så gott som alla verksamheter i slutändan och vi måste vara ledande i att visa vad AI kan innebära, vilket Örebro universitet är ett jättebra exempel på.

Olika lösningar

När det kommer till att lagra sitt företags data är alternativen flera, men att använda sig av en leverantör likt Proact innebär många fördelar. Vid lagring av känslig data är tjänsterna från Proact ett optimalt alternativ, förklarar Per Sedihn. Möjligheterna att använda andra typer av lösningar såsom till exempel lagring i externa moln, ofta i multi-cloud arkitektur finns också. Oavsett var kunden vill lagra sitt data kan Proact hjälpa till med nödvändiga komponenter inom mjuk- och hårdvara samt inte minst kunskap om var och hur det bäst lämpar sig att lagras.

– Det är mer aktuellt än någonsin att börja tänka på hur man som företag hanterar data, och är det någon leverantör som verkligen kan det så är det Proact, avslutar Per Sedihn.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Proact här

Mer från Proact

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Proact och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera